Članak je filtriran: Petak, 04 Oktobar 2019
Petak, 04 Oktobar 2019 19:09

Predala se Sunita Hindić

Sunita Hindić-Bošnjaković, osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića na Buni kod Mostara, predala se večeras.

Objavljeno u BiH

Predsjednik SAD-a Donald Trump imenovao je diplomatu Richarda Grenella za specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine, saopštila je Bijela kuća.

Objavljeno u Politika

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelsou dao je intervju za novinske agencije FENA i SRNA.

Donosimo obje verzije objavljenog intervjua - i Fene i Srne

Objavljeno u Politika
Petak, 04 Oktobar 2019 12:11

Najniža plata u RS 600 KM

Savez sindikata Republike Srpske očekuje da će sa socijalnim partnerima uspjeti dogovoriti povećanje najniže plate u dva koraka, pri čemu bi najniža plata prvo bila povećana na 550 KM, a zatim i na 600 KM u prvom kvartalu sljedeće godine, rekla je Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata RS.

Objavljeno u Radnički MS
Petak, 04 Oktobar 2019 12:02

Napad u Francuskoj nije teroristički

Francuske vlasti saopštile su da ništa ne ukazuje da je policijski službenik koji je izbo nožem četvoro kolega u sjedištu policije u Parizu bio radikalizovan.

Objavljeno u Magazin

Ambasada Ruske Federacije u BiH saopštila je da se Rusija nikada nije miješala u unutrašnje stvari BiH i nema takve namjere, ali sa žaljenjem bilježi neprekidne pokušaje uvlačenja naroda BiH u orbitu vojno-političke Sjevernoatlantske alijanse, čemu se jedan od konstitutivnih naroda protivi.

Objavljeno u Politika

Na proteste je najavljen dolazak oko hiljadu zdravstvenih radnika Kantona Sarajevo, koji su članovi Sindikata radnika u zdravstvu u KS.

Objavljeno u Radnički MS

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je na konferenciji za medije danas kazao da je utrošak budžetskih sredstava transparentan, javan, da nema tekuće rezerve jer je to pozicija Vlade KS, a za one koji žele da znaju kuda ide svaki fening iz budžeta KS mogu to provjeriti na web stranici Skupštine KS.

Objavljeno u Politika

Smrt je kraj svega, barem fizičkog - no čini se kako to baš i nije tako. Čini se da smrt ne donosi kraj kretanju tijela, i nije riječ o zombijima, već o običnim ljudima, tvrde australijski znanstvenici koji su u svojoj studiji došli do nevjerojatnog otkrića.

Objavljeno u Atrakcije

Nino I. ubijen sleđa, a na mjestu zločina zatečen i muškarac koji se dovodi u vezu s osumnjičenom

Objavljeno u BiH