Članak je filtriran: Nedjelja, 06 Oktobar 2019
Nedjelja, 06 Oktobar 2019 20:23

Haradinaj priznao poraz

Prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije u Prištini na osnovu 40 odsto obrađenih glasova, na vanrednim parlamentranim izborima na Kosovu i Metohiji vodi Demokratski savez Kosova Ise Mustafe sa osvojenih 25,28 odsto glasova.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 06 Oktobar 2019 20:16

HRT izbore na Kosovu najavio uz srpsku zastavu

U prilogu hrvatskog javnog servisa HRT o izborima na Kosovu i Metohiji u pozadini iza voditeljke videla se zastava Srbije.

Objavljeno u Atrakcije
Nedjelja, 06 Oktobar 2019 20:10

Nerealno formiranje VM do kraja mjeseca

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u nedjelju da nisu realno ostvarive najave lidera SDA Bakira Izetbegovića da bi vlast na nivou BiH mogla da bude formirana do kraja mjeseca.

Objavljeno u Politika

Na štandu s mandarinama više je nema, no atraktivna prodavačica Kristina Penava postala je veoma aktivna na Instagramu. Tako je juče sa svojim pratiteljima, čiji se broj u tri dana povećao za 37 hiljada, podijelila promjenu svog izgleda.

Objavljeno u Atrakcije

Sjećate li se kada je prije tri godine banjalučka tvornica obuće Bema poslala dva para obuće prvoj dami SAD-a Melaniji Tramp. Razlog je bio ulazak u Bijelu kuću.

Objavljeno u Atrakcije
Nedjelja, 06 Oktobar 2019 09:53

"Jednog dana narod će se opredijeliti"

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se o statusu Republike Srpske jednog dana opredijeliti narod, kao i da ne može gotovo identična situacija na Кosovu i Metohiji i u BiH da se rješava na dva različita načina.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 06 Oktobar 2019 09:42

Preminuo Dragan Vrankić

Vrankić je rođen 1955. godine u Trebižatu, Općina Čapljina. Osnovnu školu i gimnaziju završio u rodnom mjestu. Stekao zvanje diplomiranog ekonomiste na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku

Objavljeno u BiH

Sunita Hindić-Bošnjaković (21), osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika "Vile Ivanković" na Buni kod Mostara, saslušana je u Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 06 Oktobar 2019 09:23

4600 doktora ide u štrajk

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH (FBiH) najavio je generalni štrajk ljekara kako bi prisilili Vladu FBiH da prijedlog zakona o reprezentativnosti uputi po skraćenom postupku u federalni Parlament.

Objavljeno u Radnički MS

Punih pet sati trajala je nevolja putnika u vlaku na relaciji od Zagreba prema Križevcima, a procjene su da je tijekom petka i subote više od tisuću ljudi bilo spriječeno na vrijeme stići kućama, i to zbog kvara koji se dogodio na kontaktnoj mreži u blizini Križevaca, piše Jutarnji list.

Objavljeno u Magazin