Članak je filtriran: Petak, 01 Novembar 2019
Petak, 01 Novembar 2019 18:51

Kupovina ruskih sistema - sankcije Srbiji?

Predstavnik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer izrazio je zabrinutost zbog prisustva ruske vojne opreme na teritoriji Srbije i istakao da bi, ako Beograd kupi rusku vojnu opremu, to vodilo riziku da joj budu uvedene posebne sankcije, prenosi Tanjug.

Objavljeno u Politika

"Ljudi na Balkanu nisu glupi, znaju da njihove zemlje nisu dobrodošle u EU", rekao je profesor političkih nauka na Katoličkom univerzitetu u Lilu, Loik Tregures

Objavljeno u Politika
Petak, 01 Novembar 2019 17:26

Brexit kao scenario raspada Jugoslavije

Tim Judah, novinar i politički analitičar časopisa Economist komentirao je kako se današnja situacija u Velikoj Britaniji već uspoređuje s raspadom Jugoslavije.

Objavljeno u Politika
Petak, 01 Novembar 2019 17:13

Priznanje Kosova uslov Srbiji za EU

"Sjedinjene Države stoje uz nezavisnost i suverenitet Kosova, ali ne možemo videti napredak vaše države ka međunarodnim integracijama ukoliko to ne uključuje pomirenje sa Srbijom", rekao je u Prištini specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer, objavila je RSE.

Objavljeno u Politika
Petak, 01 Novembar 2019 14:00

Zabrana rada nedjeljom i u BiH?

Zaposleni u sektoru trgovine u Crnoj Gori više ne rade nedjeljom. Promjenom Zakona o unutrašnjoj trgovini, Vlada Crne Gore pokušat će da na takav način promijeniti dugogodišnje kupovne navike građana ove države.

Objavljeno u Radnički MS

Pozivam Bakira Izetbegovića da se nađmo za vikend i dogovorimo oko formiranja Vijeća ministara, šoručio je član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas obraćajući se novinarima, piše Srpskainfo.

Objavljeno u Politika

Paketić marihuane izvađen je iz nosa muškarca iz Australije 18 godina nakon što ga je prokrijumčario u zatvor. Ljekari su ovaj slučaj opisali kao prvi slučaj takve vrste.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić odgovorio je na stavove predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića koji je kazao da "ako Srbi i entitet Republika Srpska neće u NATO, onda se neće ni ići u NATO".

Objavljeno u Politika

Nakon što je Bakir Izetbegović u intervjuu za TV1 priznao kako je obmanuo javnost i da je od početka znao da Sakib Softić nema aktivnu legitimaciju da zastupa BiH u pokušaju revizije presude protiv Srbije, što je na kraju dovelo do toga da Međunarodni sud pravde odbije uopće i razmatrati zahtjev BiH, iz Naroda i Pravde poručuju kako je ovim priznanjem Izetbegović još jednom potvrdio da ne zaslužuje povjerenje vlastitog naroda, saopćeno je iz Narode i pravde. Saopćenje prenosimo u cjelini:

Objavljeno u Politika

Desetak godina stari McDonald'sov burger, posljednji koji je poslužen prije nego što je taj lanac zatvorio svoje lokale na Islandu, vene uživo pred očima hiljada gledatelja na internetu.

Objavljeno u Atrakcije