Članak je filtriran: Nedjelja, 10 Novembar 2019
Nedjelja, 10 Novembar 2019 15:29

Mali Šengen - Nova YU sa Albanijom

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa usprotivio se danas ideji o balkanskom "Malom Šengenu", ocjenjujući da je riječ o "novoj mini-Jugoslaviji sa Albanijom i bez Slovenije i Hrvatske".

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 10 Novembar 2019 14:18

Rama: Uključiti Kosovo u "mali Šengen"

Premijer Albanije Edi Rama poručio je danas na konferenciji za medije u Ohridu, gdje je održan sastanak o "malom Šengenu", da bi u tu inicijativu trebalo uključiti i Kosovo "na ravnopravan način i na legalnim osnovama", te da očekuje da i tzv. Kosovo na sljedećem sastanku u Draču, 21. decembra, bude predstavljeno kao i ostale države regiona, javlja Tanjug.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 10 Novembar 2019 14:15

BiH nema konačan stav o "malom Šengenu"

Bosna i Hercegovina nema konsenzus ili definitavan stav u vezi sa inicijativom za "mali Šengen", iako je načelno opredijeljena za jačanje regionalne saradnje, izjavio je danas na Ohridu predsjedavajući Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu Denis Zvizdić i rekao da primaran fokus BiH ostaju evropske integracije, javlja Tanjug.

Objavljeno u Politika

Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) danas je započeo kampanju "10 za 1.000 KM" s ciljem da Vlada Federacije BiH donese odluku o definisanju najniže plate u Federaciji BIH koja, po mišljenju Saveza, treba biti 1.000 KM.

Objavljeno u Radnički MS
Nedjelja, 10 Novembar 2019 12:02

Merkel: Razvijajmo nove sisteme naoružanja

Njemački kancelar Angela Merkel pozvala je države Evrope da razvijaju nove sisteme naoružanja, uključujući borbene avione i tenkove.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 10 Novembar 2019 11:57

Berlin Makronu: Ne podrivajte NATO!

NJemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas usprotivio se podrivanju bezbjednosne alijanse NATO-a što je do sada najoštriji odgovor Berlina na kritiku koju je iznio francuski predsjednik Emanuel Makron.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 10 Novembar 2019 11:52

U Ohridu gradimo Balkan za 21. vijek

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev poručio je, preko Facebooka, da lideri Zapadnog Balkana na sastanku u Ohridu "grade Balkan za 21. vijek, region stabilnosti i prosperiteta", prenosi Beta.

Objavljeno u Politika

Koliko je mozak odgovoran za masovno trošenje energije i da li to znači da je razmišljanje jednostavan put do gubitka kilograma?

Objavljeno u Health media service

Na putu Mostar - Široki Brijeg tokom nedjelje ujutro dogodila se saobraćajna nesreća.

Objavljeno u BiH

Kako bi se izvukao iz kreditnih dugova, jedan Talijan je minirao svoju seosku kuću kako bi došao do novca od osiguranja, ali je greškom ubio trojicu vatrogasaca, prenosi Dnevnik.ba

Objavljeno u Atrakcije