Članak je filtriran: Utorak, 12 Novembar 2019
Utorak, 12 Novembar 2019 21:09

Bankar s 3 mil. KM pobjegao u BiH

Šef poslovnice banke u Vrlici u Hrvatskoj nestao je s najmanje 11 miliona kuna (skoro tri miliona maraka) koje je uzeo iz bankovnog sefa, piše Slobodna Dalmacija.

Objavljeno u Magazin
Utorak, 12 Novembar 2019 14:53

(V)Bura puše 143 km/h u Dubrovniku

Na pojedinim mjestima Dubrovniku udari juga dostižu čak 143 kilometra na čas, dok su talasi visoki nekoliko metara. Sve službe grada Dubrovnika već su u stanju pripravnosti, a, zbog obilnih padavina, koje se predviđaju postoji mogućnost poplava.

Objavljeno u Magazin
Utorak, 12 Novembar 2019 12:32

ANP neće biti na dnevnom redu

Naravno da ćemo skinuti ANP sa dnevnog reda, izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Objavljeno u Politika
Utorak, 12 Novembar 2019 11:21

Macronu rekao da mu izjava nije tačna

Komšić nakon susreta s Makronom: Rekao sam mu da njegova izjava o BiH nije tačna

Objavljeno u Politika
Utorak, 12 Novembar 2019 11:01

Makron iznenada sa Vučićem i Tačijem

Predsjednik Francuske Emanuel Makron danas je, nakon otvaranja Foruma mira, iznenda pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Hašima Tačija na sastanak, nezvanično saznaje "Blic".

Objavljeno u Politika

Dodik je ponovo izazvao mnoštvo reakcija i pažnje svojom izjavom u NSRS.

Objavljeno u Atrakcije

Jutros oko 10 sati dogodila se prometna nesreća na cesti Mostar – Jablanica u mjestu Bijela. Kamen se odronio na teretno vozilo i tom prilikom je ozlijeđen vozač, doznaje Hercegovina.info.

Objavljeno u BiH
Utorak, 12 Novembar 2019 10:14

Erdogan: Poslaću vam teroriste

Turski predsjednik upozorio je Evropsku uniju da bi njegova država mogla da oslobodi pripadnike takozvane Islamske države i pošalje ih nazad u Evropu.

Objavljeno u Politika
Utorak, 12 Novembar 2019 10:09

Najavljen novi ustav RS

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) usvojili su 20 zaključaka, među kojima je i onaj koji promoviše prava naroda na samoopredjeljenje, te najavljuje i novi ustav RS, o kojem će se izjasniti i građani na referendumu, u slučaju izostanka reakcije na pokušaje razgradnje Dejtonskog sporazuma.

Objavljeno u Politika
Utorak, 12 Novembar 2019 10:04

Požari van kontole u Australiji

Desetine hiljada Australijanaca potražilo je danas skloništa nakon što su vlasti upozorile da je prekasno da napuste svoje domove usljed sve većeg broja požara koji nekontrolisano gore u prirodi u velikom području duž istočne obale.

Objavljeno u Magazin