Članak je filtriran: Srijeda, 13 Novembar 2019

U teretno je vozilo zbog neprilagođene brzine udario 41-godišnji vozač Opela Corse nakon što je izgubio kontrolu nad automobilom. U pokušaju da izbjegne nesreću, vozač kamiona je skrenuo udesno i preko sigurnosne ograde pao s nadvožnjaka ljubljanske obilaznice, s visine od oko 20 metara, javljaju slovenački mediji. 

Objavljeno u Magazin

Rudari Rudnika mrkog uglja „Abid Lolić“ Nova Bila odbili su na početku druge smjene sići u jamu zbog blokade računa firme i time nemogućnosti isplate plaća, naknada i ostvarenja ostalih radničkih prava.

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 13 Novembar 2019 17:28

Bez dogovora o povećanju najniže plate u RS

U Banjaluci je danas održana sjednica Ekonomsko socijalnog savjeta. Na dnevnom redu je samo jedna tačka – povećanje najniže plate u Republici Srpskoj.

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 13 Novembar 2019 17:24

Blokirana milionska sredstva na 9 računa

Policijski službenici SIPA-e danas su u okviru operativne akcije "Pero" u skaldu sa odredbama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti izdali ukupno pet naloga za blokiranje računa, potvrdio je za N1 portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Objavljeno u BiH

Hrvatski hidrografski institut izmjerio je 12. novembra 2019. godine u 16 sati rekordni val na Jadranu.

Objavljeno u Atrakcije
Srijeda, 13 Novembar 2019 11:04

SIPA hapsi zbog lažnih diploma

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode danas operativnu akciju kodnog naziva "Pero".

Objavljeno u BiH
Srijeda, 13 Novembar 2019 09:58

Priznao namještanje utakmica u BiH

Sekretar komisije za suce i suđenje Nogometnog saveza BiH Salem Prolić priznao je krivicu nakon što su ga uhapsili službenici SIPA-e u akciji "Var" koja je sprovedena zbog namještanja rezultata utakmica.

Objavljeno u BiH
Srijeda, 13 Novembar 2019 09:11

Preminuo Hakija Meholjić

Ratni šef policije u Srebrenici i član ratnog Predsjedništva te općine Hakija Meholjić preminuo je jutros na Kliničkom centru Univerziteta u Tuzli.

Objavljeno u BiH

Veleposlanici zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira odbacuju usvajanje Zaključaka od 11. studenoga 2019. od strane vladajuće koalicije u Narodnoj skupštini RS, s obzirom da se oni temelje na pogrešnom tumačenju Daytonskog mirovnog sporazuma. Interesima Republike Srpske se služi ne putem poništavanja suštinskih reformi nego putem provedbe reformi okrenutih ka budućnosti kojima se podupire i jača sigurnost, stabilnost i prosperitet Bosne i Hercegovine i smanjuje njeno oslanjanje na međunarodnu superviziju.

Objavljeno u Politika

Policija je tokom nedavne kontrole u saobraćaju utvrdila da je vozač iz Trebinja imao koncentraciju alkohola u organizmu u vrijednosti od čak 4,26 g/kg.

Objavljeno u Atrakcije