Članak je filtriran: Četvrtak, 14 Novembar 2019
Četvrtak, 14 Novembar 2019 23:35

Lustig o Tuđmanu

Istaknuti filmski producent Branko Lustig, prvi Hrvat koji je kao najbolji producent nagrađen dvjema filmskim nagradama "Oscar", preminuo je u 88. godini, objavio je HRT.

Objavljeno u Magazin
Četvrtak, 14 Novembar 2019 21:36

Macron i Kolindina "priča" u Izrealu

Očigledno priče koje je Kolinda Grabara – Kitarović pričala u Izraelu došle su do Macrona. Ipak, sve njegov izjave će koštati i Francusku, ne znam što mu je to trebalo. I njima treba zajedništvo i EU – zključio je Izetbegović, objavio je Hayat.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 14 Novembar 2019 14:14

Čović i Zvizdić ohrabreni nakon sastanka

Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda BiH, kazao je da je atmosfera bila više nego dobra na sjednici zajedničkog Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine, pišu Nezavisne.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 14 Novembar 2019 14:04

Za diplomu uzimali 25.000 KM

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u akciji “Pero” uhapsili 20 osoba koje se sumnjiče za nezakonito izdavanje fakultetskih i srednjoškolskih diploma, piše Avaz.

Objavljeno u BiH

U februaru ove godine, 27-godišnji Indijac po imenu Raphael Samuel objavio je planove za neobičnu tužbu. On je želio tužiti roditelje jer su ga začeli. "Nije bila naša odluka da se rodimo", rekao je on za BBC. "Ljudsko postojanje je potpuno besmisleno."

Objavljeno u Atrakcije

Pitanje je zašto Srbija ne bi priznala Kosovo ukoliko se ispune uslovi koji se tiču omogućavanja povratka Srba i poštovanja prava, rješavanja pitanja imovine, položaja Crkve, zaštite kulturnog naslijeđa koje je neprocjenjivo i drugih životnih važnih tema, izjavio je predsjednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović.

Objavljeno u Atrakcije

Što to znači izvući Hrvatsku iz regiona, kad su naši ključni gospodarski partneri upravo naši susjedi, Slovenija, BiH i Srbija, osim Italije i Njemačke?

Objavljeno u Atrakcije

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić oglasio se u povodu jučerašnje akcije SIPA-e koja je imala za cilj suzbijanje izdavanja lažnih diploma u BiH.

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 14 Novembar 2019 12:06

Afera Diplome: Tužilaštvu predato 11 uhapšenih

Nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje danas je predato 11 uhapšenih u okviru policijske akcije "Pero" koju je sprovela Agencija za istrage i zaštitu (Sipa) BiH.

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 14 Novembar 2019 12:03

Doktorima dodijeliti status službenih lica

U povodu napada i prijetnji pištoljem od strane roditelja bolesnog djeteta na prof. dr. Edu Hasanbegovića, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) danas od 12:00 do 14:00 sati održava dvosatni štrajk upozorenja.

Objavljeno u Health media service