Članak je filtriran: Nedjelja, 03 Novembar 2019

Uvođenje neradne nedelje u Crnoj Gori vjetar je u leđa sindikatima u BiH. Sličnom riješenju za zaposlene u trgovini i uslužnim djelatnostima nadaju se ii sindikalci iz FBIH i RS. Sindikati su složni, no građani i poslodavci podjeljeni. Stručnjaci kažu, potrebno je otvoriti debatu, u BiH nitko dosad nije ozbiljno razmotrio ovo pitanje.

Objavljeno u Radnički MS

Ja sam ranjene i mrtve ovdje previjao i gledao, a nisu ni Borjana ni Čović koji ne daju mome djetetu živjeti, kazao je branilac

Objavljeno u Atrakcije
Nedjelja, 03 Novembar 2019 15:30

Dodikova kapitulacija u Zagrebu

Milorad Dodik je ponovo ponizio Republiku Srpsku i srpski narod ističući bijelu zastavu pred Hrvatima i hrvatskim premijerom Plenkovićem. Bio je dovoljan samo jedan poziv iz Zagreba pa da Dodik kapitulira i izmijeni trasu auto-puta kroz Posavinu, kako ona ne bi išla preko zemlje hrvatskih povratnika?!

Objavljeno u Politika

„Biće novih "poslednjih" rokova i novih "poslednjih" pregovora. Кontinuitet u nedosljednosti je odlika ove politike, a riječ "posljednji put" ne važi. To je samo izjava za lakovjerne jer SNSD "strašno" želi vlast u zajedničkim institucijama“, kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović u intervjuu za Insajder komentarišući navodno odustajanje Milorada Dodika od formiranja vlasti u Sarajevu.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 03 Novembar 2019 15:17

Orašje: Otac silovao maloljetnu kćerku

Četrdesetčetverogodišnjeg muškarca, koji se sumnjiči za rodoskvrnuće, prijavila supruga, nakon čega je uhapšen

Objavljeno u BiH

- Radi se o planu koji će svaki rudnik raditi za sebe, a onda će se to putem jednog plana uraditi u okviru Elektroprivrede BiH za koncern rudnika koji posluju u njenom sastavu, a odvojeno će se raditi plan prestruktuiranja za Banoviće, koji po navedenom Programu nije predviđen da uđe u koncern – podvukao je Džindić.

Objavljeno u Radnički MS
Nedjelja, 03 Novembar 2019 13:12

SDA može sazvati sjednicu Doma naorda PFBiH

Zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Parlamentu FBiH Irfan Čengić reagovao je na izjavu dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH Aljoše Čanpare, koji je u svom pravdanju priznao da postoji poslovnička mogućnost da se sazove sjednica Doma naroda bez HDZ-a, jer je prošlo 13 mjeseci od izbora, a FBiH se nalazi u historijskoj krizi, objavljeno je na sajtu SDP-a.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 03 Novembar 2019 12:37

Mostarska studentkinja pronađena mrtva

Katarina Butrica iz Dubrovnika, studentkinja Univerziteta u Mostaru, za kojom se od juče tragalo, nažalost, pronađena je mrtva, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 03 Novembar 2019 12:33

Masovna tučnjava na autoputu u Hrvatskoj

Nekoliko osoba uhićeno je sinoć u Slavonskom Brodu zbog tučnjave.

Objavljeno u Magazin
Nedjelja, 03 Novembar 2019 11:44

Željko Marić farba ovce da budu ljepše

Zbog lošeg stanja na tržištu, sve je manje ljudi koji se bave uzgojem vlašićke pramenke, soja autohtone vrste ovaca, kaže Željko Marić iz Imljana kod Kneževa, koji je i predsjednik Udruženja ovčara u ovoj opštini.

Objavljeno u Atrakcije