Članak je filtriran: Ponedjeljak, 04 Novembar 2019

Šef odjela za istraživanje migracija pri Federalnom zavodu za istraživanje zapošljavanja Njemačke (IAB) Herbert Brücker izjavio je da bi Njemačka trebala otvoriti svoje tržište rada drugim zemljama s obzirom na to da je izvor radne snage iz zemalja južne i istočne Evrope iscrpljen.

Objavljeno u Radnički MS

Proširenje EU je odavno mrtvo i Emanuel Makron ga je samo sahranio, jedno je mišljenje, dok drugo zastupaju oni koji tvrde da je to pogubna politika. Ali, između te dvije škole mišljenja pominje se i ideja o "norveškom modelu" za Zapadni Balkan, o kojem piše Dojče vele.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 04 Novembar 2019 11:56

Palmer sa Vučićem: Istorijska greška EU

Završen sastanak predsednika Srbije i specijalnog izaslanika SAD za Z. Balkan.  Prema riječima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića on i Metju Palmer su najpre razgovarali u četiri oka, a potom je održan sastanak dvije delegacije.

Objavljeno u Politika

Vladislav Braco Berić iz Livna je demobilisani borac HV-a i HVO-a, ratni veteran i jedan od heroja rata u ovom kraju. Bio je učesnik ključnih bitaka za oslobođenje Kupresa, pa je jučer ponajviše iz poštovanja prema saborcima i onima koji su u tim vojnim operacijama dali živote i dijelove svojih tijela, prisustvovao svečanoj akademiji.

Objavljeno u Atrakcije

Troje ljudi je u kritičnom stanju u Hongkongu, saopštile su vlasti poslije posljednjih sukoba demonstranata i policije ovog vikenda, zbog čega Kina poziva na čvršći stav, kako bi se okončali višemjesečni neredi u tom gradu.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 04 Novembar 2019 11:11

Opljačkan stan direktora UIO BiH

Lopovi su opljačkali stan direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Mire Džakule u Banjaluci i ukrali novac, saznaje Srpskainfo.

Objavljeno u BiH

Predstavnici Vlade Kantona Sarajevo i Sindikata radnika u zdravstvu KS danas će ponovo pokušati približiti stavove, a zaposleni u zdravstvu potom će odlučiti hoće li prekinuti generalni štrajk, dodatno umanjiti obim usluga koje pružaju, odnosno raditi samo životno ugrožene pacijente, ili će masovno podnositi tužbe.

Objavljeno u Radnički MS

Aliju Izetbegovića mnogi pamte po smirenosti. “Nauči čovjek koji izdrži devet godina u zatvoru. Takav čovjek može da se nosi sa vremenom, nauči da se ne nervira, da trpi. Glavna snaga je strpljenje. Sve počinje sa strpljenjem", pojašnjava njegov sin Bakir Izetbegović, lider SDA

Objavljeno u Magazin

Okružni sud u Kelnu. Sudski čuvar doveo je Adnana Ćatića (40), poznatijeg kao Feliks Šturm (Felix Sturm), u sobu 112 zgrade Suda u Kelnu. Počelo je suđenje bivšem prvaku svijeta u boksu, piše Avaz.

Objavljeno u BiH

Odlazak kadrova iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine postao je zabrinjavajući, nakon što su vojsku, osim vojnika, počeli napuštati i časnici i dočasnici. Razlozi su brojni, a najčešći su male plaće i loši uvjeti rada, objavio je BHRT.

Objavljeno u Radnički MS