Članak je filtriran: Utorak, 05 Novembar 2019
Utorak, 05 Novembar 2019 22:52

Iznenadio sam ih, došao sam pješice

Predsjednik Srbije Aleksdandar Vučić gostuje večeras na RTS u emisiji Upitnik”, gdje govori o aktuelnoj političkoj, društvenoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji, prenose Tanjug i Blic.

Objavljeno u Politika

Prve komšije Nedžada Čauševića, koji je danas ubio djevojku Sanelu Trsten, a kasnije na Bjelašnici počinio samoubistvo, šokirani su i u nevjerici zbog današnjih dešavanja, piše Avaz.

Objavljeno u BiH
Utorak, 05 Novembar 2019 16:25

Ulica Draži u centru Srbije

Mještani Desimirovca, prigradskog naselja Kragujevca u centralnoj Srbiji, na čijem je Domu kulture oslikana velika trobojka Srbije i grb sa bijelim orlovima, uglavnom su zadovoljni time što će jedna od brojnih neimenovanih ulica ponijeti ime Draže Mihailovića, objavila je RSE.

Objavljeno u Politika
Utorak, 05 Novembar 2019 16:15

Radnici Zenicatransa upali u Gradsku upravu

Radnici Zenicatransa okupili su se pred zgradom Gradske uprave Zenica gdje se održava sjednica nadzornog odbora ovog preduzeća koje najvjerovatnije razmatra o smjeni direktora Darmina Terzića, a okupljeni radnici ovim radničkim buntom iskazuju nezadovoljstvo zbog tih namjera odbora.

Objavljeno u Radnički MS
Utorak, 05 Novembar 2019 16:10

Otkazan susret sa princezom

Susret članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa švedskom princezom Victorijom, princom Danielom i potpredsjednicom Vlade i ministrice za okoliš i klimu Kraljevine Švedske Isabellom Lovin, koji je planiran za danas, otkazan je, javlja Anadolija.

Objavljeno u Politika

Temeljno pitanje kojim ćemo se baviti nije kako pomoći BiH da krene naprijed, nego kako spriječiti da krene unazad. Trenutni trendovi pokazuju da postoje napori da se ponište forme, istakao je visoki predstavnik Valentin Incko u svom govoru pred Savjetom bezbjednosti UN-a.

Objavljeno u Politika
Utorak, 05 Novembar 2019 14:36

Trampu treba njegov Dejton za Kosovo

- Vašington nastoji da primora EU da ispadne iz igre i da tako preuzme riješavanje kosovskog pitanja, piše slovenačko "Delo".

Objavljeno u Politika
Utorak, 05 Novembar 2019 14:25

Erdogan o kupovini "suhoja"

Moguće je da će Ankara kupiti ruske vojne avione ukoliko Amerika otkaže isporuku letjelica "F-35", rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Objavljeno u Politika
Utorak, 05 Novembar 2019 14:17

Čaušević se ubio bombom

Osumnjičeni za ubistvo ženske osobe u Sarajevu, Nedžad Čaušević izvršio je samoubistvo aktiviranjem bombe na lokalitetu Gušča brdo, općina Istočna Ilidža, kazao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, objavio je Radiosarajevo.ba

Objavljeno u BiH

Specijalna bolnica za psihijatriju Dobrota iz Kotora utvrđuje kako i gdje je nastala fotografija njihovog pacijenta sa dvije žene, koja je objavljena na Fejsbuku.

Objavljeno u Atrakcije