Članak je filtriran: Četvrtak, 07 Novembar 2019

Sud u Njujorku odlučio je danas da američki predsjednik Donald Tramp mora da plati dva miliona dolara na ime podmirenja tužbe prema kojoj je zloupotrijebio sredstva iz svoje humanitarne fondacije za podsticanje političkih i poslovnih interesa.

Objavljeno u Atrakcije
Četvrtak, 07 Novembar 2019 22:02

Balkanci izumiru: Karta nestajućih u svijetu

Italija, Japan, Portugal ili, recimo, Litva nalaze se na popisu 20 zemalja koje od svih na svijetu najbrže gube stanovništvo. A njima uz bok ponosno stoji i Hrvatska. I Srbija, Bosna i Hercegovina, Albanija ili, recimo, Bugarska.

No, to je društvo s kojim se baš i ne volimo družiti. Barem ne javno.

Objavljeno u Magazin

Stravično ubistvo Mostarke Lane Bijedić (19) i dalje je prekriveno velom tajne. Od surove potvrde da je njeno tijelo izvučeno iz rijeke Studenčice u mjestu Studenci kod Ljubuškog, danas se navršio mjesec.

Objavljeno u BiH

Kad je već definiran cilj od 6,11 posto i kad su u tome učitelji i profesori u Hrvatskoj dosad ustrajali, mislim da ne treba pristajati na kompromise, poručio je slovenski kolega

Objavljeno u Radnički MS

Ako ste zabrinuti za ovaj region, prvo pitanje nije ni Sjeverna Makedonija ni Albanija, već Bosna i Hercegovina. Bosna i Hercegovina je tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku. Ona se suočava s problemom džihadista povratnika, upozorio je predsjednik Francuske Emanuel Makron.

Objavljeno u Politika

Njemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je nakon susreta s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom u četvrtak u Berlinu kritike francuskog predsjednika Emmanuela Macrona na račun vodstva Sjevernoatlantskog saveza.

Objavljeno u Politika

Vlada Republike Srpske (RS) utvrdila je danas, na sjednici u Banjoj Luci, po hitnom postupku, prijedloge izmjena i dopuna više zakona s ciljem povaćanja plaća za zaposlene koji zarade primaju iz entitetskog budžeta.

Objavljeno u Radnički MS

Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije, kazao je danas nakon sastanka s delegacijom Hrvatske demokratske zajednice u Mostaru da je na današnjem susretu dogovoren zajednički nastup ovih stranaka na lokalnim izborima u onim mjestima gdje su Hrvati i Bošnjaci manjina, javlja N1.

Objavljeno u Politika

"Zajednička ideja je  što prije uspostava vlasti na razini BiH", rekao je Čović.

Na konferenciji za novinare nakon sastanka delegacija HDZ-a BiH i SDA u Mostaru, lider HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je imao krajnje prijateljske razgovore sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem, javlja N1.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 07 Novembar 2019 11:48

RS može povući odluku o ANP na legalan način

Ne možemo dopustiti da entitet naredi državi vojnu neutralnost. Republika Srpska ima svoje predstavnike u Parlamentarnoj skupštini BiH i ako smatraju da treba povući nešto od ranijih odluka mogu to uraditi na legalan način", naglasio je Izetbegović.

Objavljeno u Politika