Članak je filtriran: Petak, 08 Novembar 2019

U neboderu u sarajevskoj ulici Grbavička na broju 6 izbio je požar oko 20:52 sati, potvrdili su iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Objavljeno u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas Guillaumea Roussona, ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.

Objavljeno u Politika
Petak, 08 Novembar 2019 15:29

Palmer: "Mali Šengen" ima podršku SAD

"Mali Šengen je inicijativa koja obećava i ima našu podršku", rekao je Metju Palmer u Ženevi.

Objavljeno u Politika

Osim Jerke Lijanovića, optužbi su oslobođeni i njegov brat Slavo Ivanković Lijanović, ali i Milorad Bahilj, bivši ministar trgovine u Vladi FBiH

Objavljeno u BiH

Izjava predsjednika Francuske Emmanuela Macrona kojom je Bosnu i Hercegovinu nazvao "tempiranom bombom" izazvala je reakcije stranih analitičara.

Objavljeno u Politika
Petak, 08 Novembar 2019 10:55

Reakcije iz regiona na Macronove izjave

Izjava francuskog predsjednika Emanuela Makrona da je "EU na rubu ponora, a NATO klinički mrtav", kao i da je "BiH tempirana bomba koja kuca tik kraj Hrvatske", izazvala je reakcije u zemljama regiona, a predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, pozvao za danas ambasadora Francuske u Sarajevu na razgovor.

Objavljeno u Politika
Petak, 08 Novembar 2019 09:34

Dječak(7) pao sa 12. kata solitera

Sedmogodišnji dječak poginuo je danas oko 8.30 časova poslije pada sa solitera u Nišu.

Objavljeno u Magazin
Petak, 08 Novembar 2019 09:17

U sred Mostara raspadnuti leš

U ulici Mladena Balorde u mostarskom naselju Carina jutros je u jednom porušenom objektu pronađeno tijelo. 

Objavljeno u BiH
Petak, 08 Novembar 2019 08:46

Komšić strahuje od rasta euroskepticizma

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je za današnje "Oslobođenje" da se boji izrazitog rasta euroskepticizma, pri čemu bi mogle profitirati one politike koje zemlje regije ne žele vidjeti ni u Evropskoj uniji ni u NATO savezu.

Objavljeno u Politika

Mnogi su mislili da je pad Berlinskog zida 1989., kada su tisuće Nijemaca radosno plesale na njegovim ostacima išaranim grafitima, bio kraj podjela. Ili po Fukuyami, kraj povijesti. U međuvremenu su, međutim, nikli mnogi novi.

Objavljeno u Atrakcije