Članak je filtriran: Subota, 09 Novembar 2019
Subota, 09 Novembar 2019 16:03

Kako nas tijelo upozorava na mentalni umor

Povrede na tijelu su odmah primjetne, ali potpuno je drugačije sa ranama na duši. Rane na duši često skrivamo zbog straha da svijet ne vidi i ne iskoristi naše slabosti.

Objavljeno u Health media service

Jedno teretno vozilo u popodnevnim satima sletjelo je s puta u rijeku Vrbas , nedaleko od Banjaluke. U stravičnom slijetanju vozila u rijeku Vrbas, na putu Krupa na Vrbasu – Bočac danas su poginula dva radnika preduzeća “MG Mind”.

Objavljeno u BiH
Subota, 09 Novembar 2019 11:47

Neće biti sankcija Srbiji zbog naoružanja

Neće biti nikavih sankcija Srbiji, izjavio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić povodom navoda o mogućim sankcijama SAD zbog kupovine ruskog naoružanja.

Objavljeno u Politika

 Tijela dvije osobe pronađena su jutros u Istočnom Sarajevu, potvrdila je Vesna Stokanović, portparolka PU Istočno Sarajevo.

Objavljeno u BiH
Subota, 09 Novembar 2019 10:08

Hrvati najnezadovoljniji građani EU

Hrvati spadaju među najnezadovoljnije građane Evropske unije, pokazuje novo istraživanje evro-statističara. Naime, sa prosječnom opštom ocjenom kvaliteta života od samo 6,3 u 2018. godini, Hrvati su zadovoljniji jedino od Bugara, koji su kvalitetu života dali prosječnu ocjenu 5,4.

Objavljeno u Politika

Na današnji dan 9. novembra 1993. godine srušen je Stari most u Mostaru. Svjedočenje o ovom danu zapisao je za Vijesti.ba prošle godine dugogodišnji novinar i urednik Alija Behram. Behramov tekst i autentični tonski zapis javljanja za Radio BiH 9.novembra 1993 prenosimo u nastavku.

Objavljeno u BiH

U Sarajevu na Skenderiji iza ponoći, automobil se zabio u zid hotela Marriot, javili su čitaoci "Avaza". Kako se može vidjeti na fotografijama koje su nam proslijedili, automobil je smrskan a vatrogasci su morali rezati lim kako bi povrijeđene osobe izvukli iz vozila.

Objavljeno u BiH
Subota, 09 Novembar 2019 09:45

Godišnjice rušenja Starog mosta

Stari most u Mostaru odredio je sudbinu Mostarke Maje Popovac, koja je 9. studenog 1993. godine kao studentica arhitekture u Pragu doznala šokantnu vijest da je granatama Hrvatskog vijeća obrane (HVO) simbol rodnog Mostara srušen u Neretvu, javlja Anadolija.

Objavljeno u BiH
Subota, 09 Novembar 2019 09:41

USA Zagrebu: Podržite film o Jasenovcu

Izaslanik Stejt departmenta za Holokaust Tomas K. Jazgerdi zatražio je od hrvatske ministarke kulture da pomogne u realizaciji filma o zločinima u Jasenovcu.

Objavljeno u Politika
Subota, 09 Novembar 2019 09:25

9 zaključaka Predsjedništva SDA

Sjednica Predsjedništva SDA održana je jučer u Sarajevu. Usvojeno je devet zaključaka.

Objavljeno u Politika