Članak je filtriran: Ponedjeljak, 02 Decembar 2019
Ponedjeljak, 02 Decembar 2019 13:18

Počele pripreme za proslavu neustavnog dana RS

 

Iako je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnom odredbu o 9. januaru kao danu RS, srpski politički počeli su pripreme za njegovu proslavu.

Objavljeno u Politika

Malo vijeće Sindikata učitelja Hercegovačko-neretvanske županije i Samostalni sindikat odgoja i obrazovanja HNK donijeli su odluku o štrajku upozorenja, koji će se održati u ponedjeljak, 9. prosinca, i to prvi sat prve smjene i prvi sat druge smjene.

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 02 Decembar 2019 12:54

Nećeš, gaduro, razbiti BiH!

Urednik portala Autograf.hr Drago Pilsel je sinoć na Twitteru oštro osudio retoriku predsjednice RH prema Bosni

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 02 Decembar 2019 12:47

Zbog čega nas noge bole kada je veća vlažnost?

Ljudi s dugotrajnim zdravstvenim problemima poput artritisa više osjećaju bol u dane kada je povišena vlaga u vazduhu, pokazalo je britansko istraživanje, a prenosi BBC.

Objavljeno u Health media service
Ponedjeljak, 02 Decembar 2019 12:04

Hrvatska Vlada posvađala sindikate

Vilim Ribić ranije danas najavio je da neće biti novog izjašnjavanja članstva o novoj Vladinoj ponudi. U barem jednom velikom sindikatu, sindikatu Preporod, s tim se ne slažu

Razgovori Vlade Hrvatske i sindikata nastavljaju se danas u 14.30 sati, nakon što i posljednja rudna višesatnih pregovora ove nedjelje nije rezultirala dogovorom. N1 neslužbeno doznaje da je Vlada ponudila sindikatima rast koeficijenata i to sljedećom dinamikom: 3 posto od 1. prosinca, dodatnih 1 posto u 2020. te 2 posto u 2021. godini. Do postizanja dogovora nastavlja se štrajk u svim školama u Hrvatskoj.

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 02 Decembar 2019 11:55

FSBiH o ''slučaju Praljak''

Sastanak čelnika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na temu jučerašnjih događaja s utakmice Široki Brijeg - Zvijezda 09 na stadionu Pecara, počeo je danas u prijepodnevnim satima, saznaje N1.

Objavljeno u BiH

Tužilaštvo mora da privede pravdi sve odgovorne za propuste koji su doveli do ljudskih žrtava i materijalne štete, objavio je albanski predsjednik Iljir Meta poslije sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Sjednica ovog Savjeta, kojoj su prisustvovali predsjednik Iljir Meta i albanski premijer Edi Rama, održana je kako bi se raspravljalo o saradnji institucija poslije zemljotresa, prenosi RTS.

Albanski mediji navode da je u zemljotresu oštećeno više od 5.000 objekata, kao i da u domove ne može da se vrati oko 9.000 stanovnika te zemlje. U nekoliko desetina škola nastava neće moći da se održava dok ne budu obavljene ozbiljne popravke.

U zemljotresu u Albaniji u utorak, 26. novembra, poginule su 52 osobe, a više stotina je povrijeđeno.

Atrakcija

Objavljeno u Magazin
Ponedjeljak, 02 Decembar 2019 11:36

Dodik da objavi Program reformi

Član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica pozvao je danas srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da objavi dokumet Program reformi BiH.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 02 Decembar 2019 10:46

3,9 Richtera u Nevesinju

Potres magnitude 3,9 po Richteru pogodio je rano jutros BiH. Epicentar mu je bio 57 kilometara od Sarajeva, 40 kilometara od Mostara te 12 kilometara od Nevesinja na dubini od 5 kilometara.

Objavljeno u BiH

Za ovu salatu potrebno je:

Objavljeno u Atrakcije