Članak je filtriran: Utorak, 03 Decembar 2019
Utorak, 03 Decembar 2019 17:20

Počeo sastanak UO PIC-a

Sastanak političkih direktora Upravnog odbora PIC-a najavljen je i za sutra. Javnost će biti obaviještena o detaljima sastanka na konferenciji za novinare visokog predstavnika Valentina Inzka i njegovog prvog zamjenika Michaela Scanlana koja je najavljena za sutra.

Objavljeno u Politika

Decembar nije samo vrijeme božićnih ukrasa, već i mnogih bučnih zabava. Naravno, velike količine alkohola dolaze s njima i one generišu mnoge neobične priče.

Objavljeno u Atrakcije

Bosna i Hercegovina je na PISA testiranju, koje je provedeno 2018. godine, zauzela 62. mjesto, objavljeno je na podsajtu OECD-a posvećenom ovom testiranju. Na listi je rangirano 79 država, a prva dva mjesta zauzimaju Kina i Singapur.

Objavljeno u BiH
Utorak, 03 Decembar 2019 09:39

Zapaljen mercedes od 100.000 eura

U Zagrebu je sinoć zapaljen skupocjeni automobil marke "mercedes GLE 350", a snimak požara na svojoj fejsbuk stranici objavili su vatrogasci.

Objavljeno u Magazin
Utorak, 03 Decembar 2019 09:15

Snijeg u većem dijelu BiH, na jugu kiša

Nakon natprosječno visokih temperatura koje su prevladavale proteklih dana u Bosni i Hercegovini, svježiji zrak donio je prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio veliki broj bh. gradova.

Objavljeno u BiH
Utorak, 03 Decembar 2019 09:09

Odlaganje proširenja protiv interesa EU

Mađarski ministar spoljnih poslova kritikovao je sporo napredovanje u pregovorima tokom posljednjih šest mjeseci

Objavljeno u Politika

Predstavnici Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti Republike Srpske i zvanično su uputili inicijativu Savezu opština i gradova Republike Srpske da se rad nedjeljom u trgovinama zabrani ili ograniči.

Objavljeno u Radnički MS

NATO će odgovoriti na bilo kakav napad na Poljsku ili baltičke zemlje, rekao je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Objavljeno u Politika

Uoči službenog početka kampanje za predsjedničke izbore u Hrvatskoj u Intervjuu sedmice Media servisa aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović govorila je o kampanji, izborima, štrajku prosvjetara, ali i gafovima zbog kojih je kroz tekući mandat često bila na meti kritika, prenosi Hayat.

Objavljeno u Politika

Koeficijenti i dostojanstvo. Dvije su to inače malo korištene riječi koje su sindikati uveli u svakodnevnu upotrebu u gotovo dva mjeseca koliko ukupno traje štrajk u školama. Štrajk koji je završio  dogovorom s vladom.

Objavljeno u Radnički MS