Članak je filtriran: Srijeda, 04 Decembar 2019
Srijeda, 04 Decembar 2019 16:56

Bajević novi selektor, tvrde Grci

Vijest o izboru novog selektora Bosne i Hercegovine izazvala je veliko interesovanje javnosti u zemlji, ali i regionu.

Objavljeno u BiH
Srijeda, 04 Decembar 2019 16:48

Zaključci UO PIC-a, Rusi se ne slažu

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council – PIC) završili su danas dvodnevno zasjedanje u Sarajevu, na kojem su razgovarali o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Komunike Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira prenosimo ga u cjelini:

Objavljeno u Politika
Srijeda, 04 Decembar 2019 14:52

Francuska pred najvećim štrajkom u historiji

- U okviru štrajka, od sutra će širom zemlje biti obustavljena nastava u 65 posto škola. Od ukupno 16 metro linija u Parizu, 11 ih neće saobraćati, preostalih pet će biti aktivno s kašnjenjima

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 04 Decembar 2019 14:40

USA ofanziva za izbore u Mostaru

Specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan, Matthew Palmer, američki ambasador Eric Nelson, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Johann Sattler, visoki predstavnik Valentin Inzko, šefica Misije OSCE u BiH, ambasadorica Kathleen Kavalec i otpravnica poslova Ambasade Velike Britanije Ruth Wiseman sastali su se danas sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA, i Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ BiH, i razgovarali o hitnoj potrebi održavanja izbora u Mostaru.

Objavljeno u Politika

Nakon što su građani Sarajeva u ponedjeljak ujutro ostali zatečeni kada su u blizini Katoličkog bogoslovnog fakulteta u starom dijelu grada ugledali zaglavljen kamion između dvije zgrade, ova neobična situacija ponovila se i danas na istoj lokaciji, samo je riječ o drugom kamionu, pišu Nezavisne.

Objavljeno u Atrakcije
Srijeda, 04 Decembar 2019 14:24

Spremna imena za resore Vijeća ministara

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da vjeruje da će nakon potvrđivanja imenovanja za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija napraviti konsultacije sa svim političkim strankama koje trebaju dati imena ministara i zamjenika ministara.

Objavljeno u Politika

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić je nakon sjednica Kolegija i proširenog Kolegija tog doma izrazio očekivanje da će do kraja ove godine biti imenovano kompletno Vijeće ministara BiH.

Objavljeno u Politika

Slovenija je jako sklona širenju Evropske unije (EU), na sve države Zapadnog Balkana, a posebno Bosnu i Hercegovinu, poručio je danas u Ljubljani predsjednik Slovenije Borut Pahor, nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Objavljeno u Politika

Strateško partnestvo Srbije i Rusije se razvija i svakodnevno potvrđuje i ojačava, rekao je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin na početku sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i istakao da ga ponovo očekuje u Rusiji u maju naredne godine.

Objavljeno u Politika

Prva dama Melanija Tramp, poput onih prije nje, borila se s ulogom eksponirane supruge američkog predsjednika i privatne žene koja iza nje stoji. I danas, nakon tri godine mandata, i dalje se smatra jednom od najtajanstvenijih, tihih i opreznih dama koje su SAD imale, piše Express.hr

Objavljeno u Magazin