Članak je filtriran: Petak, 06 Decembar 2019
Petak, 06 Decembar 2019 15:13

Razriješen Perica Stanić

Savjet ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici donio je Rješenje o razrješenju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine Perice Stanića, sa 4. decembrom 2019. godine, nakon što je upoznato sa Informacijom Ministarstva sigurnosti o prestanku mandata direktoru.

Objavljeno u Politika

Član švedske akademije nauka Peter Englund koja dodjeljuje Nobelovu nagradu za književnost je rekao u petak da će bojkotovati ovogodišnju dodjelu zbog odluke da se nagrada dodjeli austrijskom piscu Peteru Handkeu koji je podržavao srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića, prenosi N1.

Objavljeno u Magazin

Njemačka kancelarka Angela Merkel došla je u prvi obilazak bivšeg nacističkog koncentracionog logora Auschwitz, u kojem je u periodu od 1940. do 1945. godine život izgubilo oko milion ljudi, prenosi Anadolija.

Objavljeno u Politika
Petak, 06 Decembar 2019 12:26

Mostar ne smije biti talac

Pozdravljamo i podržavamo ponovno snažnije uključivanje najviših zvaničnika međunarodne zajednice i diplomatskih krugova u Bosni i Hercegovini, u nastojanjima pronalaska rješenja za političku krizu u Mostaru - poručeno je iz Gradskog odbora SDA Mostar.

Objavljeno u Politika
Petak, 06 Decembar 2019 12:16

Kako se ljekari štite od raka?

Dobrobiti mediteranske prehrane već znaju i vrapci na grani, no liječnici se o svom zdravlju ne brinu samo putem prehrane.

Objavljeno u Health media service

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson u svom novom blogu piše o bh. mladim, hrabrim i inspirativnim poduzetnicima. Njegov blog prenosimo u cijelosti.

Objavljeno u BiH
Petak, 06 Decembar 2019 09:47

Suljagić: Neće nas ućutkati

Direktor Memorijalnog centra Emir Suljagić Srebrenica-Potočari i predstavnici udruženja preživjelih žrtava genocida prisustvovaće 10. decembra protestu u švedskom gradu Štokholmu povodom dodjele Nobelove nagrade

Objavljeno u BiH
Petak, 06 Decembar 2019 09:08

Drugi dan velikog štrajka u Francuskoj

 

Štrajk koji je poremetio javni promet i zatvorio škole diljem Francuske u petak ulazi u svoj drugi dan, a sindikati najavljuju da planiraju štrajkati dok predsjednik Emmanuel Macron ne odustane od planirane mirovinske reforme.

Objavljeno u Radnički MS
Petak, 06 Decembar 2019 09:02

Nema vojne neutralnosti u Programu reformi

"Nisam nigdje vidio da se u dokumentu pominje vojna neutralnost", rekao je Pavić u Pulsu BN TV.

Objavljeno u Politika
Petak, 06 Decembar 2019 08:54

Pucali na objekt Sberbanke

Na objektu Sberbanke u Trebinju utvrđeno je da postoje manja oštećenja, najvjerovatnije nastala upotrebom vatrenog oružja, rekla je Srni portparol Policijske uprave Trebinje Vanja Antelj.

Objavljeno u BiH