Članak je filtriran: Petak, 01 Februar 2019

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara u razgovoru za BHRT apelirala je na sve kantonalne skupštine i političke stranke da izaberu delegate za taj dom kako bi sjednica novog saziva bila zakazana.

Objavljeno u BiH

Više od 3,4 miliona turista prošle godine, najviše iz BiH

Objavljeno u Magazin

Vrlo je važno imati dobre odnose s ljudima jer su društvene veze veliki dio naših života. Međutim, vrijeme utrošeno na izgradnju odnosa ne donosi uvijek pozitivne rezultate.

Objavljeno u Magazin

Iz Udruženja poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) poručili su da će čekati još deset dana prije nego što donesu konkretne odluke u vezi sa neusvajanjem federalnog budžeta za ovu godinu, zbog čega nema ni programa ni isplate poticaja za 2019, javlja Anadolu Agency (AA).

Objavljeno u Radnički MS

Nizozemski Vrhovni sud trebao bi srušiti sudsku odluku kojom je Nizozemska djelomično odgovorna za smrt oko 300 muslimana u Srebrenici 1995. tijekom rata u BiH, poručio je savjetnik suda.

Objavljeno u BiH

Više od 1,5 kilograma heroina, čija se vrijednost procjenjuje na oko oko 150 hiljada KM, otkrila je juče splitska policija u automobilu bosanskohercegovačkih registracija kod Šestanovca.

Objavljeno u BiH

Nakon izbijanja afere sa tim mesom, uprava za sigurnost hrane ministarstva poljoprivrede najprije je objavila da Slovenija nije među 10 država EU u koje je završilo nepregledano meso iz Poljske, javlja Hina

Objavljeno u Magazin

Smiljanić je podsjetio da se rođenje svakog narednog djeteta stimuliše za dodatnih 100 KM

Objavljeno u Radnički MS

Sada je već potpuno jasno da će most Pelješac barem šest mjeseci voditi niotkud nikamo jer nova cesta preko Pelješca neće biti završena. I to u optimističnom scenariju, piše Jutarnji list.

Objavljeno u Politika

Bečki dnevnik „Standard“ piše o ratnom turizmu u Sarajevu na primjeru vlasnika hostela kome je posao „krenuo“ tek kada je u sobe ugradio originalne „ratne rekvizite“. Jer, rat se prodaje bolje od mizerne stvarnosti.

Objavljeno u BiH