Članak je filtriran: Nedjelja, 10 Februar 2019

Edhem Veladžić, upravnik zatvora u Bihaću, onom u kojem je Edin Gačić služio jedan dio jedinstvene zatvorske kazne za N1 je govorio o njemu i o informaciji koju su poslali nadležnim institucijama malo prije njegovog izlaska na slobodu.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 10 Februar 2019 20:31

Dodik: Nedopustivo je da se ovako kasni

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je u nedjelju nakon susreta sa čelnikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem da će srpski predstavnici poduprijeti zahtjeve Hrvata za izmjenom Izbornog zakona u toj zemlji kako bi se onemogućilo preglasavanje ovoga naroda, izvjestila je Hina.

Objavljeno u Politika

Ovo ubistvo koje se dogodilo sinoć zahtjeva dodatne kapacitete. Zato smo odlučili kao Vlada da pružimo svu podršku komesaru da pozove u pomoć druge kantone koji će rasporediti svoje ljude na mjesta na koje odredimo, kazao je premijer KS Edin Forto nakon sinoćnjeg ubistva pripadnika FUP-a kod Tarčina, objavila je N1.

Objavljeno u BiH

Petorica dječaka izvukla su iz mora zmiju dugačku 2,5 metara, a veterinari su saopštili da ne znaju o kakvoj je vrsti riječ.

Objavljeno u Magazin

​Jovana Raljić, mlada violinistkinja iz Banjaluke posljednjih godina širom Evrope održala je više od 300 koncerata, a osim solo nastupa u najvećim evropskim koncertnim dvoranama nastupala je i sa Bečkom, Gračanskom, Mađarskom, Poljskom i Finskom filharmonijom, kao i Češkim simfonijskim orkestrom.

Objavljeno u Atrakcije

Za Gačićem policija traga već šest dana zbog ubistva Sauda Sultanića koje je izvršio u ponedjeljak u Podorašcu kod Konjica, piše Fokus.ba

Objavljeno u BiH

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića zbog sumnje da je ubio pripadnika Federalne uprave policije, izjavila je za Srnu glasnogovornica ovog tužilaštva Azra Bavčić. Ona je rekla da potraga za ubicom policajca intenzivno traje, a sve detaljno pretražuju i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i pripadnici FUP-a.

Objavljeno u BiH

Švedski grad Malme pridružio se listi gradova koji su svojoj turističkoj ponudi dodali sve popularniji oblik spoja zabave i umjetnosti - Muzej odvratne hrane.

Objavljeno u Atrakcije