Članak je filtriran: Ponedjeljak, 11 Februar 2019

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača ispušnih sistema, nedostatak zavarivača u Sloveniji riješio je stimulacijom svojih zaposlenika, prenosi Tuzlanski.ba

Objavljeno u Radnički MS

Odavno je poznato da je za zdravlje srca dobro jesti što više voća i povrća, a nova istraživanja pokazuju kako te namirnice pozitivno utječu i na naše mentalno zdravlje i raspoloženje.

Objavljeno u Magazin
Ponedjeljak, 11 Februar 2019 22:05

Advokat: Gačić je uvijek bio hladnokrvan

Odbjegli ubica Edin Gačić, prije nego što je osumnjičen za ubistvo Sauda Sultanića iz Podorašca i policajca Federalne uprave policije (FUP), Mahira Begića - krivično je odgovarao za dva ubistva počinjena ranije.

Objavljeno u BiH

Iz Autotroleja su obrazložili da zbog nedovoljnog broja vozača na tržištu rada to komunalno društvo ne može zaposliti dovoljno profesionalnih vozača te su prisiljeni privremeno izmijeniti vozni red, izvjestila je Hina.

Objavljeno u Radnički MS

Prošlog ljeta su se veliki trgovci rukama i nogama borili za svakog novog zaposlenika, toliko da su davali i po 500 kuna onome koji bi sa sobom doveo još jednog kolegu. Nedostatak radne snage u trgovini od ove će se godine rješavati i - angažiranjem srednjoškolaca, piše Slobodna Dalmacija.

Objavljeno u Radnički MS

Novinarka, voditeljica i članica SBB-a Sanela Prašović-Gadžo je bila ogorčena nakon što je sinoć na otvaranju EYOF-a publika izviždala Milorada Dodika, piše Depo.ba

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 11 Februar 2019 10:16

Psi se bolje hrane od gradjana

Građani BiH godišnje pojedu najmanje deset miliona kilograma kobasica i konzervi iz uvoza, čija cijena po kilogramu u prosjeku iznosi tek nešto više od pet KM.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 11 Februar 2019 10:11

Provjerava se da li neko pomaže Gačiću

On nema nekih prijatelja sa kojim je nešto posebno komunicirao, ali radimo na tome da vidimo ima li pomagača zato što se dobro krije. Osam dana se ne može naći nikakav njegov trag, kazao je za N1 ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, Aljoša Čampara.

Objavljeno u BiH

Pošto se radi o psihički poremećenoj osobi teško je govoriti o motivu. Pitanje je da li je imao motiv ubiti policajca jer je prije nekoliko dana ubio nevinog čovjeka. On je ubio majku i zatim je sjedio dva sata u stanu i jeo rahat lokum i slušao muziku, kazao je u Novom danu ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, Aljoša Čampara, obkjavila je N1

Objavljeno u BiH

Webcam djevojka koja ima 210 kilograma otkrila je da zarađuje bogatstvo tako što jede 10 hiljada kalorija dnevno ispred fanova koji joj za to daju novac, piše Index.hr

Objavljeno u Atrakcije