Članak je filtriran: Utorak, 12 Februar 2019

Sistemska dresura nabacivanja beskorisnih informacija u glavu, kreiranje nesposobnih i kasnije prisiljenih na poslušnost sistemu i partiji i državi - to je koncept obrazovanja na Zapadnom Balkanu.

Objavljeno u Magazin

Antonio Tajani morao se jučer pravdati zbog izjava koje je dao o "talijanskoj Dalmaciji i Istri". Umjesto, pravdanja mogao je uputiti hrvatskoj predsjednici sljedeće pismo:

Objavljeno u Politika

Ako pogledate ratne emisije HRT-a, emisiju "Slikom na sliku", Motrišta, izjave ratnih i netom poratnih hrvatskih dužnosnika, naći ćete istu esencije te famozne "brige za BiH" iz Hrvatske. "Briga o BiH, zabrinutost za BiH, želje za bolje BiH" već tri decenije stoluju kao politički model dominacija nad BiH i političke kontrole u BiH od strane Hrvatske.

Objavljeno u Politika
Utorak, 12 Februar 2019 22:27

Kiša umjesto apaurina

Kišno vrijeme vam možda djeluje depresivno i većina ljudi ga povezuje sa melanholičnim i tužnim osjećanjima, ali stručnjaci tvrde da je to samo privid.

Objavljeno u Magazin

Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara Skupštine Kantona Sarajevo dao je na današnjoj sjednici negativnu ocjenu na rad Mevludina Halilovića čime su, kako javljaju sarajevski mediji, stvoreni preduslovi za njegovu smjenu.

Objavljeno u BiH

Policijski komesar Kantona Sarajevo Mevludin Halilović kazao je Feni da je negativna ocjena za njegov rad za 2018. godinu Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara Skupštine Kantona Sarajevo, prije svega "sramotna".

Objavljeno u Politika

Prava "lovačka" priča plasirana je nakon objave vijesti o likvidaciji Edina Gačića. "Da ga nisu oni, ja bih ga" ... kao u vicu priča lik iz priloga. Baš prava lovačka priča iz viceva, no, možda je i tačna ali loše prezentovana.

Jake policijske snage raspoređene su tokom večeri u utorak na mjestu likvidacije višestrukog ubice Edina Gačića, javlja N1.

Objavljeno u Atrakcije

Velika, crna vrata stana u jednoj sasvim uobičajenoj stambenoj zgradi otvorila su se točno u 19 sati, kada smo napokon prispjeli u Torino, grad na krajnjem sjeveru Italije, gotovo osam stotina kilometara udaljen od Zagreba.

Objavljeno u Atrakcije

Voditelj Ivan Ivanović na svom Youtube kanalu emitovao prvu epizodu emisije “Skromno veče sa Ivanom Ivanovićem”, koja će biti emitovana petkom u 22h.

Objavljeno u Atrakcije

U Crnoj Gori na kraju 2018. godine poslovalo je 2.097 privrednih društava kod kojih se među osnivačima nalaze državljani Turske, saopšteno je iz Poreske uprave.

Objavljeno u Radnički MS