Članak je filtriran: Utorak, 05 Februar 2019

Veća zaposlenost seniora smanjuje nezaposlenost kod mladih i povećava im plaće, ističe Davorko Vidović, savjetnik Hrvatske gospodarske komore za radnu politiku i zapošljavanje, objavio je portal Jatrgovac.hr

Objavljeno u Radnički MS
Utorak, 05 Februar 2019 21:52

I Konaković iznenadjen odlukom BH bloka

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, kazao je za N1 da ga je iznenadio današnji potez Bh. bloka da ne ide u formiranje vlasti i da ostane - opozicija.

Objavljeno u BiH

Nakon konstituirajuće sjednice Skupštine Srednjobosanskog kantona, na kojoj su izabrani delegati za Dom naroda Federacije BiH, na hitnoj vanrednoj sjednici, održanoj bez prisustva medija, zastupnici su usvojili izmjene zakona koji omogućava povećanje njihovih paušala za 100 posto, objavila je FTV.

Objavljeno u BiH
Utorak, 05 Februar 2019 19:47

SDA iznenađena odlukom Bh. bloka

Za SDA, koji su odavno pozivali Bh. blok na saradnju, odluka je potpuno neočekivana, jer se iz opozicije ne može odgovoriti svim izazovima sa kojima se BiH suočava. Za druge potencijalne partnere ova odluka je legitimna, objavila je FTV.

Objavljeno u Politika

U centrali SDP-a u Sarajevu održan je sastanak lidera političkih stranaka okupljenih u Bh. blok koji su raspravljali o ulasku u vlast na federalnom i državnom nivou.

Objavljeno u Politika

Edham Veladžić, direktor Kazneno-popravnog zavoda u Bihaću, u kojem je jedno vrijeme bio pritvoren Edin Gačić, ubica iz Konjica, u julu 2017. godine, nekoliko dana pred Gačićevo puštanje na slobodu, sve nadležne institucije je upozorio da ovaj „pacijent“ priprema novo ubistvo koje se na kraju i dogodilo zbog skandalozmog odsustva odgovornosti onih koji su ovakvu osobu trebali da zbrinu, preosi Fokus.ba

Objavljeno u BiH

Danas je održan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine SBK sa samo jednom tačkom dnevnog reda - izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, saopćeno je iz Kantonalnog odbora (KO) SDP-a SBK.

Objavljeno u Politika

Almedin Aliefendić, predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za N1 je govorio o namjeri ovog Kluba da se što skorije održi sjednica Doma naroda. Objasnio je šta ovaj Klub namjerava učiniti po tom pitanju.

Objavljeno u BiH
Utorak, 05 Februar 2019 11:36

Velika potraga za ubojicom iz Konjica

Drugi dan je od stravičnog ubojstva koje je potreslo Bosnu i Hercegovinu, a hladnokrvni i višestruki ubojica Edin Gačić nalazi se i dalje na slobodi. Gačić je inače bivši pripadnik odreda El mudžahid

Objavljeno u BiH

Migranti u Bihaću napali bubnjara Igora Pečenkovića

Sinoć su u Bihaću migranti fizički napali Igora Pečenkovića, bubnjara grupe “Okus meda”, i nanijeli mu povrede.
Ovu je informaciju na svom Fejsbuk profilu objavio sam Pečenković, potkrijepivši je fotografijama na kojima se vidi da je zadobio ogrebotine po tijelu, rukama i glavi.

Kako je napisao, napad se desio ispred ulaza u njegovu zgradu. Više detalja, kao ni motivi napada još nisu poznati.
Grupa “Okus meda” na nastupima prati “Bijelo dugme” i Halida Bešlića, piše Avaz.


Atrakcija

Objavljeno u BiH