Članak je filtriran: Srijeda, 06 Februar 2019

Ni nešto više od tri mjeseca nakon izbora nije poznato ko će činiti vlast u našoj zemlji. Nešto jasnije je - ko neće. Nakon što je Bh. blok odbio poziv SDA da uđu u vlast na državnom i federalnom nivou, SDA tvrdi da, uprkos tome, ima dovoljno ruku, a u zvanične pregovore ulazi i PDA, objavila je FTV.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić odgovorio je u razgovoru za Klix.ba na najavu čelnika DF-a Željka Komšića da će se stranke Bh. bloka uskoro naći u opoziciji i u Kantonu Sarajevo.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić u razgovoru za Klix.ba komentarisao je jučerašnji dogovor Bh. bloka da ostane u opoziciji i ne kreće u pregovore za vlast sa SDA, HDZ-om te SNSD-om na državnom nivou.

Objavljeno u Politika

Panika vlada u bh. građevinskim preduzećima na pragu predstojeće sezone, jer je, kako priznaju, i svijećom teško pronaći kvalitetne radnike, zbog čega bi narednih mjeseci gradilišta moglo biti manje nego inače, pišu Nezavisne novine.

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 06 Februar 2019 11:28

Vlasnik pumpe u Banjaluci pucao sebi u glavu

Muškarac R.S. (73) pucao je iz pištolja sebi u glavu u kancelariji benzinske pumpe “Nafta – trans”, u ulici Ivana Gorana Kovačića, u banjalučkom naselju Lazarevo.

Objavljeno u BiH

Demokratska fronta (DF) će, nakon jučerašnjeg sastanka lidera stranaka okupljenih u Bosanskohercegovačkom bloku, razmatrati izlazak iz vlasti na nivou Kantona Sarajevo.

Objavljeno u Politika

Muškarac S. P. (45) osumnjičen je da je u utorak pretukao i nanijeo teške tjelesne povrede muškarcu Z. Ć. (65). Pojedini mediji navode da je u pitanju sukob emotivnih partnera, ali ova informacija još nije potvrđena.

Kako se saznaje, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu za porodično nasilje i nanošenje teških tjelesnih povreda sproveden u Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini. Njemu je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, prenijeo je "Pink".

Prema prvim informacijama koje su se pojavile u medijima, S. P. i Z. Ć. su bili partneri u emotivnoj vezi, međutim ovi navodi još nisu potvrđeni.

Atrakcija

 

Objavljeno u Atrakcije
Srijeda, 06 Februar 2019 10:51

On nije otišao u Njemačku, nego u Kinu

Tridesetosmogodišnji Obren Bjelošević iz Dervente, u potrazi za poslom i boljim životom, otisnuo se u Kinu, za koju kaže da je drugi svijet u odnosu na zapadnu civlizaciju, piše srpskainfo.com

Objavljeno u Atrakcije

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (KOSDA) Sarajevo poziva vladajuću koaliciju da prestane s praksom manipulisanja građana i da javnosti objasni zahvaljujući kome je na poziciju višeg referenta u Vladi Kantona Sarajevo zaposlen "mehaničar koji se „usavršio“ u Širokom Brijegu".

Objavljeno u Politika

Prince Wale Soniyiki, Nigerijac koji je u Hrvatskoj dobio azil, u Hrvatskoj živi sedam godina, ali ima šest godina i dva mjeseca radnog iskustva.

Objavljeno u Atrakcije