Članak je filtriran: Petak, 08 Februar 2019

Predsjedništvo Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Tuzlanskog kantona održalo je večeras sjednici u proširenom sastavu.

Objavljeno u Politika

Nova američka kongresnica Alexandria-Ocasio Cortez, koja je i prije nego je ušla u Kongres postala zvijezda među demokratima - i omražena među republikancima - ponovo je postala viralna zbog svog nastupa na Kongresnom odboru za nadzor.

Objavljeno u Atrakcije

Jedan od najvećih aviona na svijetu uskoro će krasiti dvorište najvećeg hotela u Beneluxu, koji je smješten na periferiji Amsterdama.

Objavljeno u Atrakcije

Torbe, mobiteli, medicinska oprema, lončanice s biljkama - sve što nije prikovano za pod krade se po njemačkim bolnicama, pokazalo je istraživanje po kojemu godišnje štete iznose milijune eura.

Objavljeno u Atrakcije

Finska vlada danas je objavila prve zaključke oko svog testiranja temeljnog dohotka završenog prije mjesec dana, objavivši kako su znanstvenici otkrili da ta mjera nije uspjela potaknuti nezaposlene da više rade i zarađuju. 

Objavljeno u Magazin

Dan nakon što je papa Franjo prvi put javno priznao da su svećenici seksualno iskorištavali časne sestre, uz obećanje da će se pozabaviti problemom koji još uvijek postoji unutar Katoličke crkve, dvije bivše redovnice progovorile su o svojim traumatičnim iskustvima za BBC.

Objavljeno u Magazin

Iz Ministarstva pravde RS su najavili saopštenje za javnost tokom dana

Objavljeno u BiH

Nakon izjave Izetbegovića o "mladima iz SDP-a" stiče se dojam da SDA ide pravcem da političar ne može biti ako nema "ratnog iskustva u politici".

Objavljeno u Politika

Nikšić negira da je SDP podijeljen po pitanju koaliranja sa SDA

Objavljeno u Politika

Osoba inicijala N. P. (1988) iz Mostara jučer je u Policijskoj stanici Konjic prijavila pljačku koja se istog dana desila na putu Sarajevo - Mostar.

Objavljeno u BiH