Članak je filtriran: Petak, 01 Mart 2019

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH te još niz bošnjačkih poltičara koji su tokom dana davali izjave i čestitali Dan nezavinosti, obišli su danas pojedine podružnice bh firmi koje su radile na Dan nezavisnosti te nakon posjeta uputili zajedničku poruku:

Objavljeno u Atrakcije

Novinarka Al Jazeere Balkans otvoreno o tragediji - Anne Marie Alves Ćurčić progovorila o samoubistvu kćerke

Objavljeno u BiH

Transparensi internešnel BiH podnio je tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog nedostavljanja izvještaja policijskih službenika o upotrebi sile na dane kada su u Banjaluci bila okupljanja građana kao podrška porodici ubijenog studenta Davida Dragičevića, objavio je Srpskainfo.com

Objavljeno u BiH

Oteli torbicu u kojoj su se nalazili novac i druge stvari, te je srušili na tlo, piše Avaz.

Objavljeno u BiH

 Ako imate potrebu vizualizirati mrežu, možda je najbolje zamisliti je kao šumu izloženu snažnom vjetru za vrijeme ljetnih dana, kada sunce prži i suši koru drveća. Držimo li se te analogije, trebali bi zamisliti i svaku ispisanu riječ, objavljenu sliku i video kao iskru koja može uzrokovati potencijalni požar. I kao po nepisanom pravilu, požari uzrokovani negativnim iskrama uvijek plamte sjajnije i šire se brže.

Objavljeno u Atrakcije

Nakon što je francuski proizvođač sportske opreme najavio prodaju sportskog hidžaba, tamošnja javnost ponovo je okupirana žustrim komentarima o odijevanju muslimanskih žena u javnosti, što prema pisanju medija govori i o problemima u odnosu između sekularizma i religije u Francuskoj.

Objavljeno u Atrakcije

Zbog masovnog odlaska radnika svih profila s ovih prostora, poslodavci su dospjeli u poziciju da im je trenutno uvjerljivo najveći problem osigurati potrebnu radnu snagu, piše “Večernji list BiH“. Odlasci bh. radnika u inostranstvo kako za stalno tako i za rad na sezonskim poslovima doveli su do toga da je poslodavcima postalo skoro nemoguće naći kvalifikovanu radnu snagu.

Objavljeno u Radnički MS

Dolaskom u Njemačku, Hrvati se već pri samoj prijavi u mjestu boravka susreću s crkvenim porezom

Objavljeno u Radnički MS

Peto, inače najstarije dijete, žene uhapšenog muškarca (54), a koja s njima ne živi već neko vrijeme, već je smještena u Domu za nezbrinutu djecu u Rijeci, s neopisivom tugom dočekala je vijest o svom bratu i sestrama koje je otac bacio s balkona porodične kuće na Pagu.

Objavljeno u Magazin

Ona i polubrat nisu se vidjeli više od osam godina, otkako im je umro otac Franjo, koji im je bio glavna poveznica porodice. Imaju još jednog polubrata, kratko je rekla. I on je u šoku zbog cijele situacije

Sinoć nešto iza 23 sata u Policijsku upravu zadarsku priveden je Josip Rođak koji je na Pagu s balkona porodične kuće bacio četvero svoje malodobne djece.

Objavljeno u Magazin