Članak je filtriran: Ponedjeljak, 11 Mart 2019
Utorak, 12 Mart 2019 00:05

Vučić sa savjetnicima Merkelove

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u ponedeljak navečer sa savjetnicima njemačke kancelarke Angele Merkel, saznaje Tanjug.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 11 Mart 2019 21:17

(VIDEO) SDA ruši šestorku u Sarajevu?

Nastavlja se borba za vlast u Kantonu Sarajevo. SDA kaže neće odustati, a vladajuća šestorka – nema ništa od koalicije sa SDA, prenosi Oslobodjenje.

Objavljeno u Politika

Sve žene i muškarci u Sjevernoj Makedoniji stariji od 65 godina, koji nisu ispunili uslove za penziju i nisu radili ni jedan dan, ove godine će dobiti državnu penziju, prenosi Tanjug.

Objavljeno u Radnički MS

Nevjerovatan slučaj pokušaja prevare razmrsila je slovenačka policija, otkrivši da je 21-godišnjakinja iz okoline Ljubljane namjerno odrezala svoju ruku iznad zgloba, a onda zatražila odštetu od više osiguravajućih društava, prikazavši to kao nesreću pri rezanju grana za ogrev cirkularnom pilom, prenose mediji.

Objavljeno u Magazin

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu u nastupnu posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erica Nelsona, objavljeno je na sajtu Vlade FBiH.

Objavljeno u Politika

Prema saznanjima „Slobodne Bosne“, Predsjedništvo DF-a sutra će ozvaničiti početak pregovora sa SDA o formiranju vlasti na svim razinama

Objavljeno u Politika

Kompletna digitalizacije državne administracije radi smanjenja birokratije - Dok novorođenče Oskar mirno spava u krevetiću u porodilištu u Talinu, njegov tata uključuje laptop. U čitač umeće ličnu kartu i ubrzo ponosni roditelji Andrejs i Olga Lunde kažu: "Sada smo upisali naše dikete". I Oskar je već novi estonski građanin. Bez papira. Bez zamajavanja.

Objavljeno u Radnički MS

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je izjavio novinarima da je danas imao sastanke s predstavnicima nadležnih agencija u vezi s jučerašnjim okupljanjem pripadnika četničkog pokreta u Višegradu.

Objavljeno u Politika

Predsjednik inicijativnog odbora krovne asocijacije Srba Federacije BiH Mile Marčeta rekao je danas Srni da Srbi u FBiH žive u jako teškim uslovima, u pojedinim selima nemaju vodu, električnu energiju, nemaju put ni signal za mobilnu telefoniju, te da će, ukoliko se ovako nastavi, ponovo morati da se sele sa svojih ognjišta, javlja Srna.

Objavljeno u BiH

Ako zaživi ideja Black Tape Projecta, ovog bi ljeta mogli doživjeti sasvim novu dimenziju kupaćih kostima

Objavljeno u Atrakcije