Članak je filtriran: Srijeda, 13 Mart 2019

Delegat u Domu naroda parlamenta BiH Lazar Prodanović rekao je da Dom naroda danas nije raspravljao o nedavnom skupu koji je u Višegradu organizovao Ravnogorski pokret jer nije bilo relevantnih informacija o tom događaju.

Objavljeno u Politika

Nezaposleni Sejo, samouki svirač iz Bjelovara, osuđen je i novčano kažnjen jer je, kako je utvrdio Prekršajni sud u Bjelovaru, preglasno svirao na dječjem rođendanu, piše Podravski.

Objavljeno u Magazin

»Što će biti u idućim danima – to ćemo vidjeti. Hoće li biti misa, hoće li biti molitva, ali svakako će se održati komemoracija i Hrvatski sabor bit će pokrovitelj te komemoracije na Bleiburgu«, poručio je predsjednik Sabora Jandroković. A za crkvene vlasti su ta pitanja vezana za misu ili molitvu, dodao je

Objavljeno u Politika

Prvi zamjenik Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i prvi čovjek HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović oglasio se na svom Twitter profilu zbog četničkog okupljanja u Višegradu koji je zgrozio širu javnosti i na kojem se okupilo oko 200 štovatelja lika i djela Draže Mihailovića, osuđenog ratnog zločinca, piše Večernji.

Objavljeno u BiH

Hrvatski izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu danas podržali uvrštavanje na dnevni red točke kojom bi se osudio skup Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu jer predlagač nije ispoštovao poslovničke procedure.

Objavljeno u BiH

Definirani su principi na osnovu kojih bi trebala biti fomirana državna vlast. Njih je, prema ranijem dogovoru, predsjednik SDA dostavio liderima HDZ-a BiH i SNSD-a, a iz SDA poručuju da su veoma blizu postizanja konačnog dogovora. Nije poznato da li je među principima i usvajanje Godišnjeg nacionalnog programa, kao ranijeg uvjeta za imenovanje mandatara Vijeća ministara BiH.

Objavljeno u BiH

Hrvatski i srpski izaslanici danas odbili na dnevni red sjednice Doma naroda Parlamenta BiH uvrstiti točku kojom bi ovo zakonodavno tijelo osudilo četnički skup koji je tijekom vikenda održan u Višegradu. Razlog je taj što predlagač Zlatko Miletić iz DF-a nije ispoštovao poslovnikom predviđene procedure, objavio je Dnevnik.ba

Objavljeno u BiH

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz kineskog grada Hejuana na kojem se vidi lopov koji je želio da opljačka ženu na bankomatu.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da će veoma brzo biti potpisani principi za formiranje vlasti na nivou BiH koji će, između ostalog, potvrditi privrženost ustavnom poretku BiH i Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Objavljeno u BiH

Dodao je da će to biti prepoznato kao problem i u predstojećem mišljenju Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo

Objavljeno u BiH