Članak je filtriran: Četvrtak, 14 Mart 2019

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić reagovao je na pisanje Žurnala kazavši da eventualne aktivnosti obavještajaca i diplomata Hrvatske u Bosni i Hercegovini mogu imati ozbiljne implikacije i da se nada da Hrvatska nije prešla crvenu liniju.

Objavljeno u BiH

Mektić teško optužio Hrvatsku, stižu reakcije

Objavljeno u Politika

"Mnogo je stvari za koje se treba postaviti zašto je to uradila, ali je Hrvatska to uradila"

Objavljeno u BiH

"Jugoslavenski model je ipak nešto drugo. I pored dobrih osobina koji je taj model imao, on je ipak bio baziran na etničkom. Upravo su te etničke protivrječnosti na kraju dovele do raspada Jugoslavije", objavio je Fokus.ba

Objavljeno u Politika

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da se za sada ne može govoriti o imenima kandidata za pozicije u vlasti na nivou BiH, uključujući i Savjet ministara, ali da će srpska grupacija koju predvodi SNSD za predsjedavajućeg tog savjeta predložiti Zorana Tegeltiju, objavila je Srna.

Objavljeno u Politika

"Upravo ovdje u blizini gradi se Pelješki most i on će rasteretiti gužve koje Neum kao turističku destinaciju opeterećuju. Omogućiće sigurno bolju saradnju dvije zemlje – kazao je Plenković ističući kako nisu ugrožena međunarodna prava BiH izgradnjom ovog mosta."

Objavljeno u Atrakcije

Premijer Hrvatske Plenković danas je u Neumu gdje je sudjelovao na skupu Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu komentirao optužbe da su hrvatski obavještajci naoružavali islamiste u BiH.

Objavljeno u Politika

Britni Spirs je na muzičkoj sceni dvije decenije, a tokom karijere pratili su je brojni skandali i lomovi.

Objavljeno u Stars

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je za Srpskainfo da će se odazvati ako dobije poziv za saslušanje u Tužilaštvo BiH u slučaju djelovanja hrvatskih obavještajaca BiH, ali da nije optimista da će tužioci posao dovesti do kraja.

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 14 Mart 2019 12:12

SDA: Hrvatskoj uputiti demarš

Takve aktivnosti, smatra SDA, poduzimaju se s očiglednom namjerom ugrožavanja stabilnosti i sigurnosti u Bosni i Hercegovini i pogoršanja odnosa među narodima u BiH, a vode i pogoršanju odnosa dviju država

Objavljeno u BiH