Članak je filtriran: Petak, 15 Mart 2019
Petak, 15 Mart 2019 22:13

Šok: Tarrant 2016. boravio u BiH

Glavni osumnjičeni za napad u Christchurchu gdje je ubijeno 49 ljudi, objavio je dokumenta prema kojima je kao motiv za svoje djelovanje naveo da se bori protiv imigracije koja preplavljuje kulturu evropskih bijelih naroda. Neki elementi se pozivaju na epizode iz historije Balkana i borbi protiv Osmanske imperije, prenijela je Slobodna-bosna.ba

Objavljeno u Politika

Naravno, nisam mogao ni zamisliti da će netko napisati ime moje kćeri na pušci, rekao je Stefan Åkerlund

Objavljeno u Magazin
Petak, 15 Mart 2019 19:28

“Hrvatska da prestane uplitanje"

Predsjedništvo SDP BiH očekuje da će Parlament Bosne i Hercegovine konačno usvojiti inicijative zastupnika SDP BiH u državnom Parlamentu Denisa Bećirovića i Saše Magazinovića

Objavljeno u BiH

Tarrant je opisao Merkelovu kao “majku svih antibijelih i antigermanskih stvari na svijetu”, optuživši je da je “rasno očistila Evropu od Evropljana”, prenosi pisanje Sputnjika Slobodna Bosna.

Objavljeno u Magazin

Napadač na džamije u gradu Krajstčerču na Novom Zelandu Brenton Tarant je u svom antimigrantskom manifestu pisao o razlozima svojih postupaka.

Objavljeno u Magazin

Na društvenim se mrežama prije napada pojavio manifest od 87 stranica za koji se vjeruje da ga je napisao jedan od napadača na Novom Zelandu. Manifest je pun antiimigrantskih i antimuslimanskih stavova i ideja. U njemu napadač objašnjava razloge napada.

Objavljeno u Politika

Australijski senator iz savezne države Kvinslend, Frejzer Aning, komentarisao je danas teroristički napad na dvije džamije u Novom Zelandu, okrivljujući muslimane za jutrošnji napad Brentona Taranta.

Objavljeno u Magazin

Za radnike sa Zapadnog Balkana put do posla u Njemačkoj često je krajnje naporan. Zbog preopterećenosti ambasada i konzulata, čeka se u prosjeku godinu dana da bi se podnio zahtjev za radnu vizu, objavio je DW.

Objavljeno u Radnički MS

Izlaganje sireva neprekidnoj glazbi moglo bi pojačati njegov okus a u tome bi hip hop mogao biti uspješniji od Mozarta, objavili su švicarski znanstvenici.

Objavljeno u Atrakcije

Jedan od napadača na džamije na Novom Zelandu prenosio je uživo putem Facebooka kako puca na vjernike. Snimak u trajanju od 16 minuta postavljen je na stranicu koja pripada Brentonu Tarrantu, ali ga je Facebook ubrzo obrisao.

Objavljeno u Magazin