Članak je filtriran: Utorak, 19 Mart 2019

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović smatra da je zaustavljanje odliva radnika moguće samo povećanjem plata u privredi Republike Srpske, te povećanjem ukupnog standarda.– Vlada Republike Srpske povećala je najnižu cijenu rada na 450 KM i to je malo. U svakom slučaju, moramo posmatrati i okruženje po ovom pitanju, jer dolazi do sistema spojenih posuda i prelivanja radne snage i investicija. U Federaciji BiH je ta cijena manja – rekao je Milunović danas novinarima u Banjauci.

Milunović je rekao da pretpostavlja da veoma mali broj poslodavaca isplaćuje tu najnižu cijenu rada.

– U Republici Srpskoj mora se stvoriti ukupan privredni ambijent i privući investicije, otvoriti nove javne radove, kako bi ukupna cijena prosječne plate u Republici Srpskoj bila veća – ocijenio je Milunović.

Radnički media servis za Zapadni Balkan / JIE

Atrakcija

Objavljeno u Radnički MS

Nakon što su danas, na poziv Kantonalnog odbora SDP-a, obnovljeni pregovori tzv. građanske koalicije o formiranju vlasti u TK, a kojem nisu prisustvovali predstavnici Demokratske fronte, u večernjim satima u tuzlanskom Domu penzionera održana je sjednica Predsjedništva KO SDP-a na kojoj su usvojeni zaključci vezani za istup predstavnika Saveza za bolju budućnost, koji su naveli kako u Skupštini TK imaju kapacitet od 9 ili 10 zastupnika.

Objavljeno u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da SDA i njen lider Bakir Izetbegović sada namjerno opstruišu formiranje vlasti na nivou BiH, te da ovakvim ponašanjem bošnjački političari dovode sebe u poziciju da gotovo nijedna od institucija neće funkcionisati, javlja Srna.

Objavljeno u Politika

Policija u Londonu pregovara sa naoružanim napadačem koji, kako prenose svjetski mediji, prijeti da će ubijati ljude, prenijele su Nezavisne.com.

Objavljeno u Magazin

Recep Tayyip Erdogan poručio je da je Turska za milione ljudi širom svijeta simbol mira, blagostanja i povjerenja, objavila je Anadolija.

Objavljeno u Politika

Vučić poslao poruku odbrane Srbije, rekao je Dodik.

Objavljeno u Politika
Utorak, 19 Mart 2019 14:40

Komšić o aferi "selefije"

Nakon što dobijemo potpunu informaciju, uslijedit će dalji koraci u pravcu rješavanja ovog problema

Objavljeno u Politika

U Beogradu je održan sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je istakao da je saradnja Srpske i Srbije u proteklih nekoliko godina najbolja do sada i zahvalio državnom rukovodstvu Srbije na pomoći i podršci. On je naglasio da će dogovorenim projektima biti kompletirana zamisao da u svakoj opštini u Srpskoj bude realizovan projekat sredstvima Srbije.

Objavljeno u Politika

Završen je još jedan u nizu sastanaka Kantonalnoog odbora SDP-a u Tuzli, na kojem je razgovorano sa građanskim strankama o formiranju vlasti bez nacionalnih stranaka, SDA i PDA u ovom kantonu, javila je Federalna.ba

Objavljeno u BiH

Pripadnik selefijskog pokreta H.Č. iz Zenice skoro četiri mjeseca sarađivao sa hrvatskim obavještajcima. Prilikom vrbovanja prijetili mu zabranom ulaska u Hrvatsku. Za dobro izvedenu akciju prebacivanja naoružanja, obećavali mu posao u Hrvatskoj za njega i njegovu porodicu. SOA preko hrvatskog tjednika Nacional priznala kontakte sa ovim svjedokom.

Objavljeno u BiH