Članak je filtriran: Ponedjeljak, 04 Mart 2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nagovijestio je danas da ne isključuje mogućnost eventualnog priznanja nezavisnosti Kosova, ali je naveo da bi Beograd nešto morao da dobije zauzvrat.

Objavljeno u Politika

 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron gorljivo je branio novu Europu u kolumni objavljenoj u ponedjeljak u svih 28 članica EU-a, u kojoj je iznio ideje za "Europsku renesansu" uoči europskih izbora u svibnju.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 04 Mart 2019 14:01

Dodik domaćin sastanka SDA, HDZ i SNSD

U Mostaru je danas održana konstituirajuća sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora, a javnosti se potom objavio predsjednik HNS-a Dragan Čović.

Objavljeno u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Briselu izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da evropskom komesaru za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesu Hanu uruči odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije, istakavši da je dostizanje statusa kandidata i konačno članstvo BiH u EU opredjeljenje svih, javlja Srna.

Objavljeno u BiH

Američki diplomata Philip Reeker trebao bi ponovo biti imenovan za šefa Ureda za evropske i evroazijske poslove američkog State Departmenta, objavio je radiosarajevo.ba

Objavljeno u Politika

Mobilnost je dobra, ali naša je dužnost da stvorimo uvjete kakvi postoje u onim državama u koje nam mladi odlaze kako bi se vratili nazad u Hrvatsku obogaćeni tim iskustvom, rekla je predsjednica Hrvatske

Objavljeno u Politika

Stanje je krajnje alarmantno, navodi i u Posavini, gdje su nedavno ekipe Unije za održivi povratak i integracije u BiH obišle to područje. Odlasci iz Bosne i Hercegovine nisu više mala, niti srednja već masovna pojava, upozorila je u intervjuu za Anadolu Agency (AA) Mirhunisa Zukić, predsjednica Unije za održivi povratak i integracije u BiH.

Objavljeno u BiH

Žena i četvoro male djece poginuli su u požaru koji je izbio u Nirnbergu u Njemačkoj, a jedan od komšija rekao je da najvjerovatnije riječ o porodici iz Srbije ili Hrvatske, objavio je Index.hr

Objavljeno u Magazin

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac izjavio je, povodom incidenta kod Splita gdje su učesnici karnevala spalili lutku s njegovim likom, da je riječ o nesretnim ljudima, sredinama i društvu koje nikako da se suoči sa sobom.

Objavljeno u Politika

Esfija Hamzić jedna je od onih koji su posljednjih godina odlučili napustiti Bosnu i Hercegovinu - medicinska sestra je nakon 23 godine radnog iskustva u zdravstvu odlučila otići u Njemačkoj. Za N1 je govorila o motivima odlaska iz BIH, ali i o statusu medicinskih radnika iz BIH u Njemačkoj te poslovima koje obavljaju.

Objavljeno u Radnički MS