Članak je filtriran: Utorak, 05 Mart 2019
Utorak, 05 Mart 2019 23:28

Kreće pakao za tajkune i poslodavce

Potrebno je povećati plaće jer medicinska sestra ne bi trebala imati manje tisuću eura plaće i stvoriti zdrave uvjete rada, a to je moguće kada se osigura dovoljno izvršitelja«, rekla je Radmila Čahut Jurišić. Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Čahut Jurišić rekla je u utorak kako je stanje u riječkome Kliničkome bolničkom centru (KBC) alarmantno jer za normalan rad nedostaje najmanje stotinu medicinskih sestara te da je jedino rješenje povećati njihove plaće.

Objavljeno u Radnički MS
Utorak, 05 Mart 2019 23:12

DF "gura" SDP u vlast u TK

Potpredsjednik Demokratske fronte Dženan Đonlagić za N1 je kazao da se pogrešno koristi teza "ko će sa SDA činiti vlast", jer očekuje da građanska, lijeva komponenta bude aktivni sudionik budućih procesa u predstojećem mandatnom periodu.

Objavljeno u BiH

Iako je kasnije platio sendvič, nije zadržao položaj... Slovenski distributer brze hrane, specijaliziran za sendviče, iskoristio je aktuelnu političku aferu koja je dovela do iznuđene ostavke jednog poslanika u parlamentu i na tržište plasirao sendvič “zastupnik”, piše Fokus.ba

Objavljeno u Atrakcije
Utorak, 05 Mart 2019 22:54

Nobilo: Hrvatska je bila agresor u BiH

Anto Nobilo, advokat iz Hrvatske, izjavio je da su strane obavještajne službe premrežile Bosnu i Hercegovinu i da se nalaze u BiH. Zašto je to tako - objasnio je za N1 uoči promocije svoje knjige "Obrana hrvatskog kontraobavještajca Josipa Perkovića na njemačkom sudu".

Objavljeno u BiH

Željko Komšić ove godine bio je glavna tema i inspiracija građanima u Čapljini i Ljubuškom na tzv. maškarama.

Objavljeno u BiH

Odluku o isključenju može donijeti samo Glavni odbor, kaže Irfan Čengić. Nakon što su mediji objavili da je na sjednici Predsjedništva SDP-a isključen Damir Nikšić, generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić demantovao je ovu informaciju.

Objavljeno u BiH

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici osudilo perfidnu kampanju koju pojedini centri moći i mediji vode protiv SDP-a BiH, sa namjerom podrivanja Bosanskohercegovačkog bloka i pozicija partije unutar njega. Medijski spinovi, izmišljene konstrukcije i tračevi su samo nastavak specijalnog rata koji se mjesecima vodi protiv SDP-a i njegovih zvaničnika, saopćio je SDP na svom sajtu.

Objavljeno u Politika

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra sramotnim izigravanjem zakona presudu Općinskog suda u Sarajevu (OSS) da se odbije tužba koju su članovi porodice rahmetli Alije Izetbegovića podnijeli protiv Milorada Dodika zbog klevete.

Objavljeno u Politika

Mostarska policija uhapsila je trojicu pljačkaša koji su izveli oružanu pljačku Privredne banke u Mostaru, objavio je Radiosarajevo.ba

Objavljeno u BiH

Dodik je istakao  da Evropska unija očekuje što brže formiranje vlasti bez bilo kakvog uslovljavanja, podsjećajući da NATO nije opcija Republike Srpske.

Objavljeno u Politika