Članak je filtriran: Subota, 09 Mart 2019

Predsjendica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarević ostaje na srednjem putu koji je odabrala u vrijeme izbora za kandidata za poziciju predsjednika iz HDZ-a. Njena izjava o odluci dijecezanskog upravitelja biskupije Gurk Klagenfurt mons. Engelberta Guggenbergera da zabrane misu u Bleiburgu je tek započeti srednji put nedavnim reteriranjem oko uloge savjetnika u vezi sa pozdravom Za dom spremni, piše Atrakcija.net

Objavljeno u Politika

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka održala je večeras u Novom Pazaru protestnu šetnju protiv aktuelnog režima u Srbiji.

Objavljeno u Politika

Zbog nepostojanja zakonskog propisa, kojim je zajamčen najniži iznos plaće rada, reagirali su ovih dana iz Međunarodne konfederacije sindikata koja okuplja oko 175 milijuna radnika diljem svijeta, piše Večernji list.

Objavljeno u Radnički MS

Tokom "Dnevnika slobodne Srbije" ispred zgrade RTS-a okupljenima u Beogradu se obratila Vesna Lakićević zaposlena u Kolubari, koja je zbog organizacije protesta u Lazarevcu premještena na niže plaćeno radno mjesto, a koja je poručila da se ne smije stati sa šetnjom, objavio je N1.

Objavljeno u Politika
Subota, 09 Mart 2019 22:59

Times: Turska ruši stub NATO-a

Avantura predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana koja podrazumjeva kupovinu ruskih kompleksa S-400 dovešće u opasnost bezbjednost NATO-a, a mogla bi da pojača i nesuglasice unutar Sjevernoatlantske alijanse, piše Times. List upozorava da će u slučaju da ugovor ipak bude realizovan, jedan od stubova Alijanse - a to je upravo standardizacija naoružanja i borbene gotovosti - biti srušen, prenosi Sputnjik.

Objavljeno u Politika

Sve masovniji odlazak građana u inostranstvo se, pored posljedica po prirodni priraštaj i domaće tržište radne snage, već u dobroj mjeri odrazio i na pad potrošnje u BiH.

Objavljeno u Radnički MS

Hrvatska ministarka regionalnog razvoja Gabrijela Žalac nema važeću vozačku dozvolu.

Objavljeno u Magazin

Na današnjem zasjedanju 8. Sabora Hrvatskog narodnog vijeća u Bosni i Hercegovini, na kojem je obilježena i 25. godišnjica njegovog djelovanja, za novog predsjednika HNV-a BiH jednoglasno je izabran Marijo Pejić iz Sarajeva.

Objavljeno u BiH

Klub zastupnika SDP-a u četvrtak je na konferenciji za novinare najavio da će tijekom dana u saborsku proceduru uputiti prijedlog izmjena Zakona o radu, kojim traže da poslodavci mogu zaposlenicima davati ugovore o radu na određeno vrijeme najviše do godine dana, umjesto dosadašnjih tri godine, objavio je SDP na svom sajtu.

Objavljeno u Radnički MS

Plaćanje računa i višečasovno čekanje u redovima može biti iscrpljujuće, naročito ako ste ograničeni sa slobodnim vremenom.

Objavljeno u Atrakcije