Članak je filtriran: Ponedjeljak, 01 April 2019

Bosanskohercegovački Ustav i zakoni nisu predvidjeli mnogo toga, pa tako ni trajanje takozvanog tehničkog mandata vlasti na bilo kojoj razini.

Objavljeno u BiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da će Republika Srpska na jesen donijeti novi zakon kojim će se ponoviti da se 9. januar slavi kao Dan Republike Srpske.

Objavljeno u Politika

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, za N1 je kazao da Bh. blok postoji, te da su on i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u svakodnevnom kontaktu.

Objavljeno u Politika

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine podržao je ubjedljivom većinom glasova predloženu odluku da Federacija bude garant preduzeću Elektroprivreda BiH za kredit kod izvoz-uvozne banke Kine od oko 614 miliona eura radi namjeravane gradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.

Objavljeno u BiH

Očekujemo da će bošnjačka strana odblokirati proces koji je blokirala kako bi BiH dobila legitimnu vlast, poručio je Mario Karamatić, predsjednik HSS-a i član Predsjedništva HNS-a, kazavši da očekuje skoru uspostavu Vijeća ministara BiH. Formiranje vlasti u BiH bila je jedna od tema sjednice Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora, a Karamatić je pojasnio da stranke HNS-a očekuju da sa svojim bošnjačkim i srpskim partnerima što brže uspostave Vijeće ministara.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 01 April 2019 15:53

SNSD nije nudio fotelje SDS-u

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je ova politička partija spremna da preuzme odgovornost za odbranu nacionalnih interesa Republike Srpske u Sarajevu, te da su vjerovali da su i drugi spremni da tu odgovornost dijele sa SNSD-om, javila je Srna.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da u okviru javnih preduzeća u Srpskoj sigurno ima viška radnika, ali da oni ne bi tek tako trebalo da budu otpušteni.

Objavljeno u Radnički MS

Danas je održana sjednica HNS-a, a nakon koje se medijima obratio Dragan Čović kazavši da koje su teme bile zastupljene na dnevnom redu.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 01 April 2019 11:21

Dodik odustaje od komadanja BiH?

"Vidi se ta promjena, ali vidi se i promjena u pristupu Bosne i Hercegovine prema Evropskoj uniji, otkako je Milorad Dodik postao član Predsjedništva i njegov predsjedavajući. Njegova retorika je drugačija"

Objavljeno u BiH

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je Srni da će Vlada predložiti Narodnoj skupštini Srpske zakon koji će omogućiti da svim poslodavcima u realnom sektoru koji povećaju plate svojim zaposlenima Republika iz budžeta na kraju godine vrati dio iznosa od uplaćenih poreza i doprinosa.

Objavljeno u BiH