×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

Članak je filtriran: Četvrtak, 11 April 2019
Četvrtak, 11 April 2019 22:10

Rast plata u Hrvatskoj među najvećim u EU

Hrvatska je lani bila među članicama EU s najvećom dinamikom rasta plata u privredi, jer je bruto cijena satnice porasla 8,2 odsto, dok je u EU bila veća za 2,7 odsto, a u evrozoni 2,2 odsto, podaci su Statističke agencije EU (Evrostat), javlja Srna.

Objavljeno u Radnički MS

Konzumove trgovine u Hrvatskoj i ove godine neće raditi na Uskrs i na Uskrsni ponedjeljak.

Objavljeno u Radnički MS

Plate vozača u BiH su oko hiljadu KM, a u Evropi oko dvije i po hiljade eura, kaže Grbić

Objavljeno u Radnički MS
Četvrtak, 11 April 2019 17:32

SDA: Dva nova ministarstva,a ne jedno

U toku sastanka delegacija SDA i SNSD-a, SDA nije predložila formiranje jednog, nego dva nova ministarstva, poljoprivrede i evropskih integracija, izjavio je za portal Faktor.ba zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović.

Objavljeno u BiH

To da netko iz Hrvatske pokušava posredovati u slovenskim medijima u svakom je slučaju skandalozno i za svaku osudu, a znajući kako funkcioniraju hrvatski medijski prostor i medijski moćnici poput Tolja, ništa nas ne bi trebalo iznenaditi.

Objavljeno u Politika

Kolega Marjanović od svih ljudi bi najbolje trebao razumjeti DF. On je također koalirao sa SDA, i bio ministar u SDA vladi, ali vjerujemo da je bez obzira na to uvijek radio za građansku BiH. Bez obzira na te napade, naša im je ruka uvijek ispružena, jer nama kolege na ljevici nikada ne mogu biti neprijatelji, kazao je predsjednik Kantonalnog odbora DF Kantona Sarajevo Sead Milavica reagirajući na istup zastupnika Naše stranke Damira Marjanovića na N1 televiziji.

Objavljeno u Politika

 Politički lideri u Bosni i Hercegovini trebaju provesti reforme koje zemlju približavaju demokratskim normama i evropskim standardima. Umjesto toga, ambasade Sjedinjene Američke Države, Savezne Republike Njemačke i Velike Britanije i Ured visokog predstavnika u BiH, nedavne incijative i retoriku u Republici Srpskoj vide kao udaljavanje od tih standarda, uprkos vladinoj javno proklamovanoj privrženosti procesu evropskih integracija.

Objavljeno u Politika

Slovenačko Delo pita se da li hrvatska obavještajna služba aferom s prisluškivanjem slovenačkih zvaničnika isprobava potkopavanje Dejtonskog sporazuma.

Objavljeno u Politika

U Beogradu je održan sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Objavljeno u Politika

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića iz Banjaluke Davida, predao je papire za traženje azil u Austriji.

Objavljeno u BiH