Članak je filtriran: Petak, 12 April 2019

Prihodi Agrokor grupe u prva dva mjeseca ove godine iznosili su 3,1 milijardu kuna (oko 419 miliona evra), objavila je Vanredna uprava ove kompanije.

Objavljeno u Radnički MS

Dok su se prošlog ljeta građani Hrvatske, pa i regije šokirali oglasom na jednoj pulskoj slastičarnici na kojoj je stajalo da se zbog nedostatka osoblja kupci sami moraju poslužiti za pultom, ove godine još drastičniji slučaj zabilježen je u BiH, piše Večernji list BiH. Naime, jedna pekarnica u sarajevskom naselju Stup na vratima je stavila natpis da “pekarnica ne radi zbog nedostatka radne snage u proizvodnji” te da će kupce obavijestiti kad ponovno počinju s radom.

Objavljeno u Radnički MS

Dnevni listovi u Srbiji u izdanju od subote bave se mnoštvom tema - od Kosova i Metohije, preko uhapšenog osnivača Vikiliksa, do protesta u Beogradu i Rusije.

Objavljeno u Politika

Žalbu Strabaga koji osporava zakonitost pregleda i ocjene ponuda te osporava valjanost ponude J&V Avaxa, Dkom je ocijenio osnovanom, pa poništio odluku HC-a o odabiru izvođača

Objavljeno u Politika

Svi oni koji istaknu ustaške simbole u Austriji na blajburškoj komemoraciji bit će kažnjeni. Za štit sa uzorkom crvenih i bijelih kvadratića, s prvim bijelim početnim poljem, iznad kojeg je slovo ‘u’, slijedi kazna do 4 hijade eura i zatvor do mjesec dana. Zabrana upotrebe ustaških simbola i znakova u ovoj zemlji na snazi je od marta ove godine.

Objavljeno u Politika

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je namjeravao svoju kćerku Ivanku da postavi na čelno mjesto Svjetske banke jer je “jako dobra s brojevima”.

Objavljeno u Politika

Viktorija Marfi (25) prestala je da radi kao kozmetičarka i sada ima kompaniju za 'golo čišćenje'. Ima 15 stalno zaposlenih golih čistača, a čišćenje naplaćuje od 63 do 86 evra po satu, u zavisnosti od "nivoa golotinje".

Objavljeno u Atrakcije

Dvadesettrogodišnji vozač kamiona porijeklom iz BiH "papreno" je kažnjen u Austriji jer je odjednom napravio čak 17 administrativnih prekršaja.

Objavljeno u Atrakcije

Povećanje stope PDV-a u BiH, o kojem se u javnosti povremeno govori, moglo bi doći u obzir samo ako bi se istovremeno povećale i plate.

Objavljeno u Radnički MS

Radimo više od 40 sati sedmično, samo jedan dan nam je slobodan, ali kada dođe inspekcija sve je po zakonu, porazna su svjedočenja radnika u trgovinama koje su i sada otvorene za kupce nedjeljom do 16 časova.

Objavljeno u Radnički MS