Članak je filtriran: Subota, 13 April 2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne očekuje ništa posebno od današnjeg protesta opozicije.

Objavljeno u Politika

Glavni odbor je potvrdio listu od 25 kandidata za pet članova Nadzornog odbora

Objavljeno u Politika

Generalni sekretar je morao javnosti predstaviti cjelovitu i objektivnu informaciju, a ne navijački u posljednji dan prikupljanja potpisa stvarati klimu navodne sasvim izvjesne pobjede njegovog favorita, kaže se u pismu

Objavljeno u Politika

Organizatori protesta iznijeli zahtjeve i poručili da su spremni za dijalog

Objavljeno u Politika

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da bi za hrvatsko društvo bilo dobro da postoji jedna komemoracija u Jasenovcu i navodi da je vlada po tom pitanju puno uložila, ali smatra da bi više napora trebalo da učini druga strana.

Objavljeno u Politika

Zločin u Srebrenici jula 1995. godine ne može se smatrati genocidom u skladu sa opšteprihvaćenom definicijom koju je utvrdila i međunarodna konvencija o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida iz 1948. godine, a koja i danas egzistira kao instrument međunarodnog prava, jedan je od zaključaka međunarodne naučne konferencije "Srebrenica, stvarnost i manipulacije", održane u Banjaluci s ciljem utvrđivanja istine o ratnim događajima u Srebrenici i oko nje od 1992. do 1995. godine.

Objavljeno u BiH

Pet lica povrijeđeno je danas u sudaru dva automobila na magistralnom putu kod Maglaja u mjestu Mravići, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Objavljeno u BiH
Subota, 13 April 2019 16:03

Počeo protest opozicije u Beogradu

Ispred Doma Narodne skupštine počeo je protest opozicije "1 od 5 miliona", uz himnu Srbije i pesmu Vladislava Petkovica Disa "Naši dani", koju je recitovao glumac Hadži Nenad Maričić.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na mitingu 19. aprila u Beogradu pozvati narod na jedinstvo i ujedinjenje jer, kako je kazao, Srbiju očekuje mnogo problema.

Objavljeno u Politika

Nakon što Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima u Republici Srpkoj potvrdi i NSRS, to znači da će Republika Srpska moći angažirati policijske službenike iz drugih zemalja

Objavljeno u BiH