×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

Članak je filtriran: Nedjelja, 14 April 2019

Udruženje građana “Oštra nula” organizuje otvoreni forum “Socijalna (NE)Pravda u BiH”, koji će se održati u srijedu 17. aprila u Socijalnom edukativnom centru – SEC, Ulica Mladena Stojanovića 6, sa početkom u 12 časova.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 14 April 2019 22:09

2 miliona ljudi manje u BiH u tri decenije

Prema neslužbenim podacima godišnje iz BiH odlazi 60.000 stanovnika, od tog broja, prema podacima Katoličke crkve, tek jedna šestina ili 10.000 su Hrvat- katolici.

Objavljeno u Radnički MS

Bellabeat nakon pametnog sata, pametne boce i pametnog nakita najavljuje sljedeću inovaciju koja će biti predstavljena 2020. kao, kako kažu, velika nadogradnja na postojeće proizvode.

Objavljeno u Atrakcije

MLADI poduzetnik Mislav Odak prije otprilike godinu i pol dana pokrenuo je Kolegio - studentsku web platformu koja omogućuje ostvarivanje studentskih popusta na prodajnim mjestima i u web trgovinama poznatih kompanija.

Objavljeno u Magazin

Za razliku od ozbiljnijih država, koje su povezane sa svojim iseljenicima, Hrvatska niti ne zna kakvom snagom raspolaže izvan svojih granica, osim u sportu. Najbolji nogometaši, rukometaši, košarkaši… odazivaju se na pozive da zaigraju za reprezentaciju.

Objavljeno u Magazin
Nedjelja, 14 April 2019 19:43

U Dubrovniku otvoren lokal Edina Džeke

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine jučer je na Olimpicu srušio Udinese, a već danas je u Dubrovniku svečano otvorio lokal zajedno sa prijateljem Mihom Obradovićem.

Objavljeno u Magazin

Predviđa se da će Kina i SAD ostvariti ogromnu korist ako Velika Britanija napusti Evropsku uniju bez dogovora.

Objavljeno u Magazin

Đenan Đonlagić, potpredsjednik Demokratske fronte (DF) gostovao je u Dnevniku 2 BHT 1.

Objavljeno u Politika

Nitko sa sigurnošću ne može reći kada će proces formiranja vlasti biti okončan niti tko će sve činiti buduću koaliciju.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 14 April 2019 19:22

Hrvat koji radi u misiji za Mars

U godini velikih znanstvenih obljetnica - sto godina Međunarodne astronomske unije te 50 godina od slijetanja čovjeka na Mjesec - i daruvarsko Astronomsko društvo ima svoj mali jubilej. Deseti put organizirali su Dane astronomije. Gostovala su ugledna svjetska znanstvena imena, među njima i Hrvat koji istražuje - Mars!

Objavljeno u Atrakcije