Članak je filtriran: Utorak, 02 April 2019
Utorak, 02 April 2019 19:34

Haradinaj za uzajamno priznanje

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je Kosovo zainteresirano za sporazum sa Srbijom koji podrazumijeva uzajamno priznanje i dobre bilateralne odnose.

Objavljeno u Politika

Zaključci nedjeljne sjednice Glavnog odbora SDS zaista jesu usvojeni jednoglasno, kako je i saopšteno, ali nisu se svi u partiji pomirili s tim da se olako odbije poziv SNSD za zajednički ulazak u vlast na nivou BiH, saznaje Srpskainfo.

Objavljeno u Politika

Direktor Asocijacije biznis servis lidera, za Oslobođenje je govorio o tome čime će se ova asocijacija baviti i kako će uticati na ekonomiju BiH

Objavljeno u Radnički MS

Građani Bosne i Hercegovine posjeduju 1.185.000 komada oružja, od čega su 353.000 raznih pušaka, pištolja i drugog oružja registrirane i u posjedu su legalno, dok se procjenjuje da su čak 832.000 komada različitog naoružanja u ilegalnom posjedu.

Objavljeno u BiH

Za očekivati je da, kao i ranije SDS, odbiju učešće u vlasti s SNSD-om na nivou BiH

Objavljeno u Politika

U nastavku akcije kodnog imena "Farmer" pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su bivšeg federalnog ministra trgovine Desnicu Radivojevića.

Objavljeno u BiH

Severina Kojić (46), Nina Badrić (46) i Jelena Rozga (41) su, kako piše “24 sata.hr”, čas bile ljuta konkurencija, a čas su glumile bliske prijateljice, ali prema istraživanju ovog portala – u nekretninama su sve tri jednake.

Objavljeno u Stars

U zajedničkoj izjavi od Ustavnog suda traži se da poništi odluku za koju se navodi da je politički akt. Učesnici sastanka održanog danas kod predsjednice bh. entiteta Republike Srpske Željke Cvijanović potpisali su izjavu povodom ukidanja odredbi Zakona o Danu RS kojom odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine proglašavaju nesusklađenom s Ustavom BiH i neprihvatljivim političkim aktom čiji je cilj negacija legaliteta i legitimiteta RS, javlja Anadolu Agency (AA).

Objavljeno u BiH

Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske, rekla je nakon sastanka sa predstavnicima političkih partija iz RS da je odluka Ustavnog suda BiH o neustavnosti 9. januara politička te da je ovo jedinstven stav svih stranaka. Rekla je da su svi pristuni predstavnici stranaka potpisali zajedničku izjavu.

Objavljeno u Politika
Utorak, 02 April 2019 12:52

Han: Nije moguće "balkansko proljeće"

Komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han očekuje da dijalog Beograda i Prištine izađe iz ćorsokaka i rezultira sporazumom, koji će, kaže, biti definisan na stotinama strana.

Objavljeno u Politika