Članak je filtriran: Srijeda, 03 April 2019

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, za N1 je kazao da nije razgovarao niti će razgovarati sa Draganom Čovićem i HDZ-om oko ulaska SBB-a u vlast.

Objavljeno u Politika

Mektić je istakao da je afera "Selefije" ekspresno riješena u Tužilaštvu BiH jer su po srijedi rođaci Gordane Tadić. S druge strane predmeti teškog kriminala i korupcije ne mogu da ugledaju svjetlo dana

Objavljeno u Politika

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milan Tegeltija upoznao je danas nezavisnog eksperta Evropske unije Reinharda Priebea o preuzetim aktivnostima usmjerenim ka usklađivanju pravosuđa u BiH sa standardima Evropske unije.

Objavljeno u Politika

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić hospitaliziran je danas u Sarajevu. Potvrdio je ovo za Radiosarajevo.ba Nihad Hebibović Komšićev savjetnik za medije.

Objavljeno u Politika

Na najnižu propisanu platu u Republici Srpskoj u iznosu od 440 maraka na kraju prošle godine bilo je prijavljeno ukupno 12.261 radnika, podaci su Poreske uprave RS.

Objavljeno u Radnički MS

Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH, također je prokomentirao za „Avaz“ informaciju Tužilaštva BiH o neprovođenju istrage protiv njega u aferi „Selefije“

Objavljeno u Politika

Britanski "Times" oštro je napao film "Balkanska međa" ocijenivši da svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir. U komentaru objavljenom 31. marta film se istovremeno stavlja u kontekst "meke sile" Rusije.

Objavljeno u Magazin
Srijeda, 03 April 2019 15:08

Nova inicijativa EU u BiH

Vladavina prava je ključna u procesu proširenja i u središtu je tekuće pripreme Mišljenja Evropske komisije po zahtjevu BiH za članstvo u EU. U tom kontekstu, Evropska komisija danas pokreće novu inicijativu za praćenje cijelog sistema vladavine prava u Bosni i Hercegovini, od agencija za provedbu zakona do sudova.

Objavljeno u BiH

Saslušani svjedoci, osim Avdića, nisu iznijeli bilo kakva saznanja da su navedene tri osobe sudjelovale u prethodno opisanim aktivnostima.

Objavljeno u BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić može biti smijenjen samo na izborima, o njegovoj ostavici nema pregovora, poručio je ministar prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić.

Objavljeno u Politika