Članak je filtriran: Četvrtak, 04 April 2019

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić komentirao je presudu Ivi Sanaderu, odnosno daljnje postupke u slučaju bivšeg HDZ-ovog premijera, piše N1.

Objavljeno u Magazin

S obzirom na to da se radi o relativno visokoj kazni za dosta teško kazneno djelo i da ima još tri kaznena postupka u tijeku - pretpostavljam da će to biti jedna od naših kaznionica zatvorenog tipa - Lepoglava ili Glina. Iako postoji i šansa da ostane u Zagrebu zbog efikasnosti samog sustava, kazao je Mihoci.

Objavljeno u Magazin

Zaposleni koji radi puno radno vrijeme ne bi smio biti siromašan - to bi mu trebala jamčiti minimalna plaća. Ali realnost je često drugačija. Sudbina radnika na minimalcu nigdje nije laka, ipak ta zarada na Zapadu osigurava osobama da sa svojom zaradom mogu preživjeti mjesec. S minimalnom plaćom od 208 eura bh. radnici su na samom europskom začelju po visini minimalca, piše Večernji list BiH.

Objavljeno u Radnički MS

Vlasti u FBiH nema dok to ne kaže HDZ. Vlasti na državnom nivou nema dok to ne kažu HDZ i SNSD. Takvu odluku i HDZ-a i SNSD-a osigurala je SDA svojim glasovima, kazao je u Danu uživo na N1 Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

Objavljeno u Politika

Nemamo apsolutno ništa protiv da Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ili bilo koji kanton u Federaciji BiH uspostavi rezervni sastav policije - izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač.

Objavljeno u BiH

Sindikalna inicijativa u Hrvatskoj “67 je previše”, koja je najavila prikupljanje potpisa za referendum protiv  mirovinske reforme vlade Hrvatske, kritizirala je u četvrtak nedavne izjave premijera Andreja Plenkovića kojima je branio reformu, poručivši kako produljenjem dobi za odlazak u mirovinu Vlada zapravo tjera radnike “da umiru za strojevima”.

Objavljeno u Radnički MS

Predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Repulike Srpske Tane Peulić ocijenio je da hitno moraju biti stvoreni zakonski preduslovi da prosječna neto plata kvalifikovanog radnika iznosi oko 1.000 KM, u suprotom će Srpska ostati bez neophodne radne snage.

Objavljeno u Radnički MS

Predstavnici Saveza za Srbiju blokirali su danas ulaz u Skupštinu Beograda, nakon što im nije dozvoljeno da uđu u zgradu i predaju svoje zahtjeve gradonačelniku Zoranu Radojičiću.

Objavljeno u Politika

Odluka Katoličke crkve i Sveučilišta u Zagrebu da organizuju predavanje osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića predstavlja najgrublje narušavanje moralnih i civilizacijskih normi, saopćeno je iz SDA.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 04 April 2019 10:08

Švedski mediji: 150.000 iselilo iz BiH

Prema pisanju švedskog portala Aftonbladet, u Evropi se odvija tiha migracija. Iz mnogih zemalja odlaze mladi i dobro obrazovani ljudi, poduzetni i obrazovani radnici, ali i akademici koji traže dostojanstven život.

Objavljeno u Radnički MS