Članak je filtriran: Subota, 06 April 2019
Subota, 06 April 2019 14:55

Papa Franjo: Evropa i SAD šire sukobe

Papa Franjo optužio je Evropu i SAD za prodaju naoružanja u ratnim zonama, čime su doprinijeli širenju sukoba i uzrokovali žrtve u Siriji, Jemenu i Avganistanu.

Objavljeno u Magazin

Sve ok, ali šta je sa kreatorima nastanka dugova i odgovornosti institucija ili osoba koji su doveli do enoprmnih iznosa koje treba isplaatiti?

Objavljeno u Radnički MS

U Sarajevu i danas imamo ulice s imenima ljudi iz ustaškog pokreta, a ukidamo ulice po imenima narodnih heroja. Neshvatljivo je kako brzo zaboravljamo istoriju - naglasio je Durmo.

Objavljeno u Magazin

Bh. bokser Adnan Ćatić (alias Felix Sturm) je uhapšen u Njemačkoj, objavio je njemački Bild.

Objavljeno u Magazin

Srpska demokratska stranka zatražila je od Tužilaštva Bosne i Hercegovine da hitno obustavi istragu protiv ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, jer je smatra neosnovanom.

Objavljeno u BiH

U razgovoru za N1 kritikovao je nepotizam, "zapošljavanje rodbine" i "tendere" kao greške SDP-a.

Objavljeno u BiH

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu za milijunsku utaju poreza i poreznu prijavu protiv Tihomira Brajkovića, poduzetnika iz Kiseljaka, koji je nedavno započeo graditi veliki turistički kompleks u Dubrovniku na samoj obali mora u uvali Lapad, priopćeno je u petak iz sjedišta tog suda.

Objavljeno u Magazin

Nama je država iznad partijskih interesa, a vama!?, kažu iz DF-a. DF se očito morao oglasati u vezi sporazuma sa SDA o konstituisanju parlamentarnih većina. Saopćenje je objavljeno na sajtu DF-a Fronta.ba i prenosimo ga u cjelini:

Objavljeno u Politika

James za sebe kaže da se oduvijek osjećao kao "da mu nije mjesto među ljudima", te je već u ranom djetinjstvu shvatio da se osjeća poput psa.

Objavljeno u Atrakcije

Turska će nastaviti uplate u skladu s ugovorom potpisanim sa Rusijom o kupovini protivraketnog sistema 'S-400', rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Objavljeno u Politika