Članak je filtriran: Nedjelja, 07 April 2019

Jeste li igrali “This War of Mine”, igru preživljavanja koja je inspirirana opsadom Sarajeva tijekom devedesetih? Ista je na PC-u dostupna već četiri godine, a u međuvremenu se pojavila i na svim konzolama. Dobila je također nekoliko DLC proširenja i, prema statistici njezinih tvoraca, ostvarila je uspjeh za pamćenje.

Objavljeno u Atrakcije
Nedjelja, 07 April 2019 22:29

Portparol EC: "Vučić je Junker Balkana"

To kaže glavni portparol Evropske komisije Margaritis Shinas. "Mislim da je ta poruka shvaćena i nastavićemo da iznosimo taj naš stav", rekao je Shinas za Tanjug, odgovarajući na pitanje ima li EU dovoljno autoriteta za Prištinu da je privoli na ukidanje taksi.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 07 April 2019 22:14

Afera: Ko finansira njemačke desničare?

Ultradesničarska stranka Alternativa za Njemačku (AfD) ne može da objasni brojne sporne donacije koje su istaknuti članovi ove stranke dobili u proteklih nekoliko mjeseci, piše AP.

Objavljeno u Politika

Policijski zvaničnici saopćili su da su dva naoružana napadača otvorila vatru na igralištu na kojem se nalazilo najmanje 20 djece u mjestu South Side

Objavljeno u Magazin

Sve su majstorske usluge poskupjele u Hrvatskoj. Nedostatak majstora u Hrvatskoj glavni je razlog za poskupljenje keramičkih radova. Keramičari su u nekoliko godina udvostručili cijenu usluge, koja sada iznosi 150 kuna po kvadratu.

Objavljeno u Radnički MS
Nedjelja, 07 April 2019 19:30

Konkretnim potezima do radnih mjesta

S obzirom na to koliko mladih ljudi odlazi s ovih prostora, kao i na to da većina ovdašnjeg stanovništva živi u jako teškim uslovima, svaka borba protiv nezaposlenosti je dobrodošla.

Objavljeno u Radnički MS

Fudbalska groznica zbog derbija između Željezničara i Sarajeva i dalje traje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a nije zaobišla ni Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine.

Objavljeno u BiH
Objavljeno u BiH

Politička platforma Hrvatski suverenisti je predstavila listu za izbore za Evropski parlament, a na čelu te liste je Ruža Tomašić.

Objavljeno u Politika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik tokom intervjua za beogradski portal Espreso.rs novinarima je govorio o mapi srpske države koja će, kako kaže, jednog dana postati realnost, a čine je Republika Srpska, Srbija, pa čak i dijelovi Crne Gore

Objavljeno u Politika