Članak je filtriran: Petak, 10 Maj 2019

Hrvatski poslodavci u potrazi za radnicima mogli bi uskoro početi uvoziti radnu snagu iz Irana, u kojem je nedavno boravila HUP-ova delegacija.

Objavljeno u Radnički MS

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej izjavio je u petak da se Srbija ne smije odreći Kosova, kao i da je srpskom narodu potrebno jedinstvo umjesto podjela koje ohrabruju neprijatelje, javlja Beta.

Objavljeno u Politika

Ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću je očito "puna kapa" radikaliziranja i sijanja straha pa je ni manje ni više nego predsjedniku Srbiju Vučuću poručio preko Twittera - "Odje*i više i ti i rat".

Objavljeno u Atrakcije

Predstavnici sindikalne Inicijative "67 je previše" izvijestili su da je odaziv građana na potpisivanje peticije za referendum znatno bolji posljednjih nekoliko dana. Vezano za odluku Ustavnog suda da neće postupati u vezi s financiranjem medijske kampanje Ministarstva rada i socijalnog sustava o cjelovitoj mirovinskoj reformi, protumačili su da se Ustavni sud vodi više političkim kriterijima, nego pravnim, objavio je HRT.

Objavljeno u Radnički MS

Nakon što su susjedna Hrvatska i Albanija primile značajne donacije za popunjavanje svoje helikopterske flote od SAD-a, postoji velika mogućnost kako će BiH biti treća zemlja čijim će nebom letjeti američki helikopteri iz programa donacije, objavio je Večernji.

Objavljeno u BiH

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izjavio je da će ova stranka, nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji, naredne sedmice održati sjednicu predsjedništva i odgovoriti na poziv SDA da zajedno formiraju vlast na entitetskom i nivou BiH.

Objavljeno u Politika

Gostujući u Danu uživo na N1 predsjednik SDP-a Nermin Nikšić govorio je o aktuelnim političkim temama u BiH, ali i o stanju u SDP-u. Govorio je i o Vojinu Mijatoviću kao mogućem kandidatu ove stranke za mjesto potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

Objavljeno u Politika

SDA poziva na formiranje snažnog patriotskog političkog saveza u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na državnom nivou i u F BiH, Okosnicu ovog političkog saveza vidimo u saradnji SDA, DF i SBB. stoji u zaklkjučcima sa današnje sjednice Predsjedništva SDA. Donosimo zaključke sa dabašnje sjednice:

Objavljeno u Politika

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH za N1 je kazao da članovi SDP-a koji se odluče da budu dio novoformiranog Socijaldemokratskog pokreta, odnosno Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD) sami sebe eliminšu iz Socijaldemokratske partije BiH. SDP SPD tretira kao novi politički subjekt na bh. sceni, rekao je Nikšić za N1.

Objavljeno u Politika

Ambasadorka Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa kupila je stan u Trebinju, u stambeno-poslovnom bloku "Agrokop", potvrdio je izvor "Nezavisnih".

Objavljeno u BiH