×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

Članak je filtriran: Subota, 11 Maj 2019

“Postoje rješenja”, da 300 radnika ArcelorMIttala u Prijedoru ne dobiju otkaze od 1. septembra, kako je to ranije najavljeno iz kompanije. Koja su to rješenja, decidno ne otkrivaju sindikalci Mittala koji sa upravom vode pregovore. U proces očekuju da se uključe i entitetske institucije, ali i Predsjedništvo BIH. Jedno od rješenja koje bi radnike spasilo otkaza, potiho se navodi, bila bi privatizacija rudnika željezne rude Ljubija.

Objavljeno u Radnički MS

Komemoracija u Blajburgu treba da bude održana uprkos crkvenim i političkim kontroverzama u Austriji, izjavio je danas premijer Hrvatske Andrej Plenković za Večernji list.

Objavljeno u Politika

Stotine doktora medicine i stomatologije Federacije BiH okupilo se danas u Sarajevu na protestnom skupu zbog neriješenog radno pravnog statusa doktora u Federaciji BiH.

Objavljeno u Radnički MS

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da prikaz "Odbrana slobode" koji su u Nišu izveli pripadnici Vojske i Policije nije pokazivanje sile, jer, kako je rekao, Srbija "nema teritorijalnih pretenzija prema svojim susedima", već ukazivanje da je Srbija u stanju da "zaštiti svoj narod i svoju slobodu".

Objavljeno u Politika

Novoizabrani predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski svečano će biti inauguriran na sjednici državnog parlamenta u nedjelju, 12. svibnja, čime će službeno započeti njegov petogodišnji mandat.

Objavljeno u Region

Hrvatska pjevačica Maja Šuput danas je izgovorila “sudbonosno da” partneru Nenadu Tatarinovu, a par je odlučio da se vjenča na luksuznom istarskom imanju.

Objavljeno u Stars

U Parizu je počelo okupljanje aktivista grupe “žuti prsluci”, 26. vikend zaredom.

Objavljeno u Magazin

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je danas da srpski predstavnici koji učestvuju u vlasti na nivou u BiH nikada neće dati svoju saglasnost za aktiviranjem Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP).

Objavljeno u BiH

Grupa terorista napala je hotel sa pet zvjezdica "Perl kontinental" u pakistanskom gradu Guadaru, saopštila je policija.

Objavljeno u Svijet

Na obilježavanju godišnjice Bitke za ranjenike u Jablanici, odgovarajući na pitanja novinara, Željko Komšić dotakao se i aktualne teme osnivanja Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD).

Objavljeno u Politika