Članak je filtriran: Nedjelja, 12 Maj 2019

SDP je najmudrije iskoristio Dodikov atak na Oružane  snage - sve stranke iz FBiH su otišle u puku kontru i histeriju, dok je SDP kapitalizirao unošenjem pomutnje medju nove SDA partnere za Vijeće Ministara. Ukratko, podignuta je prečka i bit će teško zaobići SDP-ov  ugao prema kojem bi formiranje VM bez MAP-a bila izdaja a sve Dodikove radikalne izjave, dogovor nacionalističke braće u medjosobnom jačanju. 

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 12 Maj 2019 22:34

Dodik ne može pobjeći od odgovornosti

Pozvao je Dodika da pročita i Zakon o odbrani BiH, odnosno njegov pravni osnov iz Ustava BiH iz člana III5/A u "kojima jasno piše šta je to direktna nadležnost Bosne i Hercegovine, koju on svojim ponašanjem kontinuirano devalvira i zanemaruje"

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 12 Maj 2019 18:47

Histerija ko će mi prije odbrusiti

"Kada već komentarišu dobro bi bilo da nešto prije toga i pročitaju", istakao je Dodik. Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je uniforma Vojske Republike Srpske dio tradicije, a oznake koje se nalaze na njoj su i na uniformama pripadnika Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka, javlja Srna.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 12 Maj 2019 18:39

Radončić: Dodik kao Jelavić

Jedinstven primjer da oficijelni šef države od prvog dana svog mandata čini sve da razbije vitalne institucije

Objavljeno u BiH

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je današnja BiH direktno proizašla iz Dejtona, sastavljena od ranije formiranih entiteta Republike Srpske i Federacije BiH, koji su i potpisnici svih ankesa Dejtonskog mirovnog sporazuma, javlja Srna.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 12 Maj 2019 17:01

Dodik je u panici - bit će smijenjen

Mislim da se ide u tom smjeru i informacije koje ja imam govore da bi to moglo završiti na taj način

Objavljeno u BiH

»Na izborima 26. svibnja moramo ustati i reći 'dosta je'«, pozvao je Bernardić članstvo i birače, rekavši da mnogi danas nemaju ni krov nad glavom, a Hrvatska može bolje.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 12 Maj 2019 16:39

Otvorena lažna FB stranica SPD-a

Želimo još jednom istaknuti da Pokret nije nova politička organizacija već pokušaj objedinjavanja postojećih stranaka, navodi se u saopćenju

Objavljeno u Politika

Nakon što je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je u Banjaluci zatražio od komande Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH da na sljedećem obilježavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, reagovao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je najavio da će ponovo podnijeti krivičnu prijavu protiv Dodika zbog izazivanja pobune u Oružanim snagama BiH, prenose Nezavisne.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Vučić primijetio je danas, povodom kritika na njegov račun zbog učešća generala Vladimira Lazarevića u obilježavanju Dana pobjede, da tako nešto komentarišu oni koji su bombardovali Srbiju.

Objavljeno u Politika