Članak je filtriran: Ponedjeljak, 13 Maj 2019

Mi gledamo u fikciju tražeći vječne istine o našem svijetu i bezvremenske uvide u ljudske uslove - ili zbog toga ili je pak u pitanju vrtoglavi eskapizam. Ali ponekad, u nastojanju da se postigne jedno ili sve gore navedeno, romanopisac će iskoristiti budućnost kao svoju pozadinu. I samo povremeno, on će predvidjeti šta će se desiti i to sa čudnom preciznošću.

Objavljeno u Atrakcije

U pojedinim dijelovima grada Banjaluka će u roku od pola sata biti proglašena vanredna situacija.

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 13 Maj 2019 22:55

Uzbuna: Rijeka odnijela most!

U Čelincu su se u 22. 10 oglasile sirene za uzbunu zbog poplave. Nabujala Vrbanja je odnijela privremeni pješački most u Čelincu.

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 13 Maj 2019 22:47

Globalni antiimigracioni savez

Predsjednik SAD-a Donald Trump primio je danas mađarskog desničarskog premijera Viktora Orbana u Bijeloj kući.

Objavljeno u Magazin

Dodik je rekao da država mora da ima teritoriju i efektivnu vlast i narod koji to podržava, dok Crkva svojom organizacijom može da pokrije različite države. On je kao primjer naveo Eparhiju zahumsko-hercegovačka i primorska koja pokriva BiH, Hrvatsku, Crnu Goru, pa i Republiku Srpsku ako se ona posmatra kao država.

Objavljeno u Politika

Naša želja i ljubav vezani su za Kosovo, ali nažalost situacija nalik na poslovicu: "Želim ti ćerko da te carev sin uzme, ali drugi igraju oko kuće". Borićemo se, nećemo posustati u odbrani Kosova. Nadamo se u Boga, našu istoriju i pomoć naših prijatelja, da ćemo nešto uspjeti, a koliko, ostaje da vidimo - poručio je patrijarh Irinej.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 13 Maj 2019 20:02

(video) Vanredne vijesti o poplavama

Kako vodostaji rijeka rastu tako i problemi na području Zeničko-dobojskog kantona postaju veći. Zbog padavina poplave ponovo prijete Maglaju.

Objavljeno u BiH

Kupci stanova i poslovnih prostora u zgradi "15. maj" u Tuzli danas su izrazili nezadovoljstvo zabranom mirnog okupljanja, te smatraju da se krše njihova osnovna ljudska prava jer njihova agonija nije dobila epilog, a već je umrlo 10 kupaca koji nikada nisu ušli u svoje stanove koje su platili prije više od deceniju, pišu Nezavisne.

Objavljeno u BiH

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da ova stranka ima saznanja da se trenutno kod bošnjačkih političkih partija prikupljaju sredstva da se na neki način pokuša dobiti podrška NJemačke za povratak bonskih ovlaštenja visokog predstavnika, javlja Srna.

Objavljeno u Politika

Crawford je dio mtDNA Haplogroup B2. Ta podskupina genetske populacije nastala je u Arizoni prije nekih 17.000 godina. To je jedna od četiri glavne indijanske skupine koje su naselile kontinent.

Objavljeno u Atrakcije