Članak je filtriran: Utorak, 14 Maj 2019

Ministar uprave u Hrvatskoj Lovro Kuščević ocijenio je u utorak da treba provjeriti potpise referendumske incijative »67 je previše« koja je prikupila gotovo 700 tisuća potpisa građana, a smatra da je broj prikupljenih potpisa prvenstveno poruka vladi premijera Zorana Milanovića jer je ona usvojila zakon kojim je podignuta dobna granica za odlazak u mirovinu na 67 godina.

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 15 Maj 2019 00:02

Kriju koliko Hrvata se odriče crkve

Sve više Hrvata traži "ispisivanje" iz crkve. Biskupi ni ne znaju koliko ih je

Objavljeno u Magazin
Utorak, 14 Maj 2019 23:28

Dodik kao pokriće za gubitak Kosova

Popov: Vučić koristi Dodika kao pokriće za gubitak Kosova, otcjepljenja RS-a nema bez rata

Objavljeno u Politika

Evropski sud pravde donio je odluku da članice EU moraju da obavežu poslodavce da uspostave sistem kojim će se svakodnevno tačno utvrditi radno vrijeme svakog radnika kako bi se poštovali zakoni o radu.

Objavljeno u Radnički MS

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine traži od predstavnika međunarodne zajednice u BiH, prije svega Ureda viskog predstavnika koji ima izvršni mandat definisan Dejtonskim sporazumom, da zbog narušavanja sigurnosti i uznemirenosti građana BiH, odmah i neodložno zaustavi antidejtonske aktivnosti na donošenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske.

Objavljeno u BiH
Utorak, 14 Maj 2019 19:57

Obustavljena potraga za dječakom

Obustavljena je potraga za dječakom koji je danas upao u nabujali potok u naselju Begov Han kod Žepča.

Objavljeno u BiH

Casey Michael, istraživački novinar uglednog Think Progressa, objavio je link web stranice koju, kako tvrdi novinar, održava i vodi McGinnis Lochridge lobistička firma, a koja trenutno lobira za Republiku Srpsku u Sjedinjenim Američkim Državama, objavila je N1.

Objavljeno u Politika

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) u četvrtak će donijeti odluku o tome da li će biti dio vlasti na nivou države BiH i entiteta FBiH, potvrdio je za N1 predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Objavljeno u Politika
Utorak, 14 Maj 2019 14:49

Njemačkoj treba 1,4 miliona radnika

U prvom kvartalu 2019. u Njemačkoj je bilo nepopunjeno 1,38 miliona radnih mjesta, što je gotovo 200.000 više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je u utorak Savezna agencija za zapošljavanje navodeći da je najveća potražnja i dalje za kvalifikovanim radnicima srednjoškolskog obrazovanja.

Objavljeno u Radnički MS

Potraga je u toku nizvodno od Begovog Hana, na rijeci Bosni, prema Žepču, ali je otežana zbog velikog priliva vode usljed obilnih padavina, koje su i uzrokovale poplave u ovom dijelu naše zemlje.

Objavljeno u BiH