Članak je filtriran: Srijeda, 15 Maj 2019

EU ne bi trebalo da odustane od Balkana, a neispunjena obećanja o članstvu bi mogla da oslabe umerene i reformske struje u regionu, ocijenio je "Financial Times".

Objavljeno u Politika
Srijeda, 15 Maj 2019 20:22

I ja sam zabrinuta za Evropu

Njemačka kancelarka Angela Merkel priznala je da je imala "konfliktni odnos" sa francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom u intervjuu koji je danas prenio njemački list Suddeutsche Zeitung.

Objavljeno u Politika

Valentin Incko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini za N1 je kazao da je dobio veliku podršku Savjeta bezbjednosti UN-a tokom predstavljanja izvještaja za Bosnu i Hercegovinu.

Objavljeno u Politika

Ambasada Ruske Federacije u BiH smatra da nije bilo neophodno da ambasadori Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira izdaju posebnu izjavu koja se odnosi na Oružane snage BiH jer ona, kako ističe, očigledno ne doprinosi rješavanju glavnog problema, a to je formiranje organa vlasti na nivou BiH i Federaciji BiH, javlja Srna.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 15 Maj 2019 19:02

Dva koraka za funkcionalniju BiH

Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora kazao je u intervju za N1 da sumnja da će se vlast na nivou Bosne i Hercegovine formirati tokom maja. On je govorio i o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, reformi Ustava BiH, ali i o administrativno-teritorijalnoj reorganizaciji.

Objavljeno u Politika

Novo povećanje cijene plina uticat će na sve segmente društva, na poslodavce, ali i na građane zbog čega će predstavnici Kantona Sarajevo zatražiti povlačenje ove odluke, rečeno je to danas na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje ovog kantona.

Objavljeno u BiH

“Samo nemoj nikome da kažeš”, naslov je potresnog dokumentarnog filma o seksualnom zlostavljanju kome su katolički sveštenici izlagali djecu u Poljskoj.

Objavljeno u Magazin

Srdjan Perišić, savjetnik kojeg je Dodik iznenada smijenio, danas je u valjda posljednjem javnom istupu prije nego što će biti smijenjen, rekao da se Dodika pokušava smijeniti i otjerati s funkcije člana Predsjeništva.

Objavljeno u Politika

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, razriješio je jednog od svojih 11 savjetnika u kabinetu. Riječ je o Srđanu Perišiću, dojučerašnjem Dodikovom savjetniku o, kako se ispostavilo, „raznim pitanjima“, jer na zvaničnoj internetskoj stranici Predsjedništva nikada nije ni bilo navedeno za koju oblast je angažiran.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 15 Maj 2019 17:52

Jukić ljuta na Ambasadu SAD-a u BiH

Kritikovala Ambasadu zbog sastanka od prije pet dana na koji su pozvali Nezirovića, Perića i Ljubića, a nisu nju i Tegeltiju

Objavljeno u BiH