Članak je filtriran: Nedjelja, 19 Maj 2019

Hans-Jirgen Štopora načelnik Odjeljenja za njegu bolesnika minhenske klinike Memingen, posljednju službenu posjetu zapadnom Balkan počeo je u Srbiji, a završio u Bosni i Hercegovini. U njemačkom gradiću Memingenu nedostaje njegovatelja pa saradnici bolnice iz ovog grada traže radnike u Srbiji i BiH, piše Avaz.

Objavljeno u Radnički MS

Napokon počinje dugoočekivana gradnja spomenika mercedesu, kultnom prijevoznom sredstvu mnogih Imoćana. Najavili su to jutros na izložbi 80-ak starih mercedesa.

Objavljeno u Atrakcije

Južni krak Koridora 10, na trasi auto-puta kroz Grdeličku klisuru juče je pušten u saobraćaj. Riječ je o dionici od 26,3 kilometra na kojoj su 33 mosta, kao i dva tunela - Predejane i Manajle.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 19 Maj 2019 18:40

Ostaje li SDS u opoziciji ili ne

Ukoliko na čelu stranke ostane Vukota Govedarica SDS ostaje u opoziciji i na državnom i na entitetskom nivou. Ukoliko poziciju predsjednika SDS osvoji Milan Miličević, sasvim je izvjesno da će stranka postići politički dogovor sa SNSD-om.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 19 Maj 2019 18:33

Napad kod piramida u Egiptu

Veruje se da je autobus bio meta napada, kažu bezbednosni izvori za "El Arabiju". Prema pisanju "Sjak njuz Arabija", među povređenima je deset Egipćana i sedmoro turista iz Južne Afrike. Drugi izvori pak navode da je broj povređenih manji.

Objavljeno u Magazin

Dojučerašnji austrijski vicekancelar je, prema pisanju medija, na tajnom sastanku na Ibici pominjao i Srbiju – jednom je hvaleći, a drugi put je kritikujući. Njegov riječnik sasvim se uklapao u ton te pijane večeri.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednik SNSD-a i srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Republika Srpska neće prihvatiti članstvo u NATO, ali može saradnju sa tim vojnim savezom.

Objavljeno u Politika

Ljudi će u budućnosti raditi četiri sata dnevno, i možda samo četiri dana nedjeljno, smatra osnivač kompanije Alibabe Džek Ma.

Objavljeno u Radnički MS

 

Kako se navodi u tužbi, velike farmaceutske kompanije urotile su se kako bi povećale cijene više od 100 generičkih lijekova, među njima i antibiotika, lijekova za astmu i visoki kolesterol, kontraceptiva i antidepresiva, lijekova za dijabetes, rak i H.I.V., i to za čak 10 puta u razdoblju od srpnja 2013. do siječnja 2015. godine.

Objavljeno u Magazin

Hrvatskom državljaninu koji je juče zbog nacističkog pozdrava uhapšen nakon komemoracije u Blajburgu izrečena je zabrana ponovnog ulaska u Austriju, saopštila je policija u Koruškoj u nedjelju.

Objavljeno u Magazin